Rakkautta ensi silmäyksellä


Kaupallinen yhteistyö: Suomen Blogimedia ja Mercedes-Benz


Lauantai, lapset maalla, alla uunituore Mercedes-Benz A-sarjalainen. Jotta koeajossa olevaan uutuuteen saisi hyvän tuntuman sekä tiellä että kaupungissa, suuntasimme päiväretkelle kohti Hämeenlinnaa. Auto on oikea kaunokainen, niin ulkoa kuin sisältä. En toki muuta odottanutkaan, mutta ero varsinkin minun 2010 vuosimallin A:han on valtava.


Sisusta antaa erittäin laadukkaan vaikutelman. Ilmastointilaitteen puhaltimien muotoilu on silmää miellyttävän selkeä. Huomio kiinnittyy suureen digitaaliseen näyttöön, jonka näyttämiä tietoja voi muokata omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Auto tukee Apple -Carplay integraatiota joten puhelujen hallitseminen, Spotifyn tai vaikka podcastien kuuntelu onnistuu vaivattomasti. Uusi, oppiva MBUX (Mercedes- Benz User Experience) käyttöliittymää on helppo käyttää, ja se ymmärtää myös puhetta, tosin tällä hetkellä vain englanniksi. Suomen kielen tuki on tulossa mukaan myöhemmin. Ääniohjaus aktivoituu tuttavallisella tervehdyksellä "Hey Mercedes".Puheella voi esimerkiksi vaihtaa radiokanavaa, aloittaa navigoinnin ja säätää auton sisälämpötilaa sekä valaistusta. MBUX oppii käyttäjän tavoille. Tekoäly voi oppia, että soitan joka tiistai tiettyyn aikaan samalle henkilölle ja ehdottaa minulle puhelua kyseiseen aikaan. Auto alkaa tuntua pienen jutustelun jälkeen kovin inhimilliselle, lähes ystävälle. Toivon, ettei se omaksunut koeajon aikana yhtään huonoa tapaani ;). Huomiomme kiinnitti myös selkeä navigointi, joka hyödyntää lisättyä todellisuutta. Sen avulla oli helppo löytää haluttuun hampurilaispaikkaan vieraassa kaupungissa.


Uusi Mercedes-Benz A on erittäin miellyttävä ajetteva. Omat arkiautoiluni keskittyvät vahvasti kaupunkiin, ja A on todella näppärä käsiteltävä ahtaammissakin paikoissa. Tällä olisi kiva kurvailla työtapaamisiin sekä kyyditä lapsia harrastusten pariin, ja parkkitilaksi riittää pienempikin rako. Oman auton kanssahan minulla on ollut hieman haasteita ahtaammissa paikoissa. Pieni on sekin, mutta siitä puuttuu tämän päivitetyn version auton kylkiin saakka ulottuva pysäköintitutka. Sille olisi ollut käyttöä ainakin silloin kerran, kun parkkihallin pylväs hyökkäsi autoni kylkeen! 


Uusi A on pirtsakka ajettava kaupungin lisäksi mutkateillä. Tuntuma tiehen on erinomainen. Petri olisi halunnut kurvailla vähän kovempaakin, piti komentaa hiljentämään. Hänkin toimii vielä ihan kohtalaisen hyvin ääniohjauksella, ainakin yleensä.


Auton ulkonäkö tulee hyvin esille postauksen kuvissa. Eipä noihin ole paljoa lisättävää, näyttää todella tyylikkäältä! En sano tätä sen takia, että tämä on kaupallinen postaus vaan siksi, että älykäs ja minun näköiseksi mukautuva auto onnistui valloittamaan sydämeni; Yksi Mercedes-Benz A minulle kiitos! 

T. Mervi

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Niitä saa Veholta ja me täällä Uudessakaupungissa mielellään se teille valmistetaan ;)

   Poista
  2. Se on ihana<3. Ja aivan upea juttu on, että valmistus tosiaan on Uudessakaupungissa!

   Poista
 2. Hei

  Autoista en osaa kiinnostua, mutta mitkä nuo sun kengät ovat :)
  Voi että olet muuten samannäköinen lastesi, varsinkin tyttäresi kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kengät on muutaman vuoden takainen hankinta ja merkkiä Camper: https://www.camper.com/en_FI/women/shoes Ovat myös todella hyvät ajaessa. Ei ole tainnut omena kauas puusta pudota, mitä tulee lapsiin ;) Aurinkoista kesää!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit