Suvivirsi ja pizza


Hieman jopa haikea tunnelma. Nuorimmainen kuittasi tänään ala-asteen suoritetuksi. Nopeasti vuodet vierivät ja lapset varttuvat. Aamu alkoi kevätjuhlan puheilla ja todistusten jaolla. Tunteet olivat pinnassa niin luokkaa hyvästelevällä opella kuin oppilaillakin. Taisi rouvankin silmäkulmat kostua. Itse koitin välttyä pillittämiseltä ajattelemalla moottoripyöriä ja omakotitalon kunnossapitoa. Ei ihan onnistunut.

Kyseisen luokan tarina oli kenties tavallista värikkäämpi. Ala-asteen ensimmäisiä vuosia varjostivat liian usein vaihtuvat opettajat, levottomuus ja ylimääräiset vanhempain illat. Viimeiset kolme lukuvuotta opiskelua luotsasi nuori opettaja, jolle luokka oli ensimmäinen. Oppilainen tulokset parantuivat tuona aikana huimasti. Mutta mikä tärkeintä, luokalle syntyi vahva yhteishenki, joka näkyi kavereiden tukemisena ja puolustamisena sekä erilaisuuden hyväksymisenä. Valtavan suuret kiitokset sinulle ope ja kaikkea hyvää tulevaan! Teet upeaa työtä, jolla on valtavan suuri merkitys.

Tunteikkaiden jäähyväisten jälkeen suuntasimme perinteiselle koulunpäätöslounaalle. Koska olimme liikenteessä hyvissä ajoin, ehdimme toteuttamaan spontaanin vierailun kauppatorin rannassa avoimia ovia pitäneeseen ohjusvene Haminaan. Tytärtä kiinnosti, onko miehistössä yhtään naispuolista henkilöä. Ei ollut tässä, mutta joissain muissa kuulemma on. Olisikohan hän kenties kiinnostunut varusmiespalveluksen suorittamisesta.

Lounaspaikaksi valikoitui Sofiankadulla sijaitseva mainio Via Tribunali, joka tarjoilee perinteisiä Napolilaisia pizzoja. Oli jo aikakin testata ravintola koko perheen voimin. Ovella oli jo ennen avautumista jono, mutta pääsimme pöytään kuitenkin nopeasti. Todella maistuvia lättyjä. Siis aivan mahtavia, kenties suomen parhaita. Jos et ole ehtinyt maistamaan, vahva suositus.

Kivaa kesää kaikille koulunsa tänään päättäneille ja heidän opettajilleen.

T:Petri

Kommentit

Suositut tekstit