Köksän läksyt ja nostalgiahetki


Lasten varttumisessa yläaste ikään on se hyvä puoli, että he saavat läksyjä kotitalouden, eli köksän tunneilta. Silloin kun minä olin nuori ja asuin maalla, sitä kutsuttiin kotsaksi. Tai sitten keski-iän väsyttämät aivoni muistavat väärin. Mutta sen muistan kyllä, että olin ihastunut rinnakkaisluokan tyttöön ja ehdotin hänelle suutelointia kotitalousluokan pukkarissa. Vastaus oli kieltävä.

Nuorimmainenkin on nyt yläasteella, vanhemman rippijuhlia vietetään parin viikon päästä. Pyysi lahjaksi rahaa. Ei ole vielä varma, käyttääkö rahan mahdolliseen mopon hankintaan vai osakkeisiin. Itse en tiennyt 15 vuotiaana mikä osake on. Osakkeiden hinnat ovat nyt niin korkealla, että todennäköisesti niiden arvo laskee yhtä nopeasti kuin mopon. Mutta toisaalta, ne kyllä nostavat taas sitten arvoaan ajan myötä, toisin kuin mopo. Siinä on miettimistä nuorelle miehelle.

Tämän nuoremman kotitalousläksystä syntyi erinomainen raparperipiirakka. Kahvittelun jälkeen viihdytimme itseämme katsomalla vanhoja kuvia noiden teinien syntymän ajoilta. Nauroivat minun caprihousuille, joissa olin kuvien mukaan esiintynyt kesällä 2004. Ja vaimon "nopeille" aurinkolaseille. Me nauroimme heidän  ruokailuhetkilleen. Kaikilla oli hauskaa, mukava sunnuntai.

Petri

Kommentit

 1. Köksän läksyt on kyllä ihan parasta meilläkin :-)

  T: Vekarus

  VastaaPoista
 2. Täällä kans viime viikolla saatiin maistaa köksän tunnilta saadun respetin mukaan tehtyä mustikkapiirakkaa. Odotin eilen, että mitä ihanaa taas saadaan herkuttella...No, eipä tullut harmikseen nyt mitään.Tyydyttiin ostaan kapan dajm kakku hienon kisamenestyksen kunniaksi.
  Välillä on kyllä semmoinen sotku keittiössä eipomisen jälkeen, että monesti toivoo että olis voinut ennemmin hakea kaupasta moinen :)

  VastaaPoista
 3. Voi että:D Mopo se olla pitää nuorella miehellä. Osakkeita kerkiää ostaa myöhemminkin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit