Vuokravilla Provencessa

kuva: Villada
kuva: Villada

Nyt kun helleaalto on ohi ja takana pari viikkoa töitä, on hyvä hetki palata lomamatkan tunnelmiin. Vietimme ranskan loman ensimmäiset seitsemän päivää Provencen maaseudun maisemissa. Saint-Pantaléonin kylä sijaitsee ihan suomalaisittainkin tarkasteltuna Ranskan pöndellä. Lähin suurempi ruokakauppa oli kuitenkin vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä, ja kun Alkoa ei tarvitse erikseen etsiä, pärjäsimme hyvin. Ainoa hetki jolloin olematon nettiyhteys harmitti hieman oli se kun jalkapallon MM-kisat eivät näkyneet, mutta onneksi ne tärkeimmät pelit nähtiin reissun kaupunkiosuudella ja kotimaassa.

Nuorempana ei majoituksella ollut niin väliä, mutta iän myötä puitteita on alkanut arvostamaan enemmän. Kivoja majoituspaikkoja on rouva löytänyt aikaisemminkin, mutta kyllä tämänkertainen taisi olla toistaiseksi paras. Vuokraamamme, hyvin perinteinen Ranskalainen *maalaistalo oli rakennettu 1860 -luvulla. Nähnyt varmaan kaikenlaista. Talo oli remontoitu ja modernisoitu läpikotaisin, mutta taitavasti vanhaa kunnioittaen. Ranskassa tuo antiikin löytäminen on hieman helpompaa, ainakin valikoimaa on tarjolla. Iso osa talon kalusteista oli hankittu lähellä sijaitsevasta L'isle-sur-la-Sorguen kaupaungista jossa antiikkia riittikin miltei silmän kantamattomiin. Onneksi emme matkustaneet Ranskaan omalla autolla, vaimo olisi saattanut innostua tekemään hankintoja. Hankalasti kirjoitettava, usean virran risteyksessä sijatiseva L'isle-sur-la-Sorguen kaupunki kannattaa käydä katsomassa vaikka antiikki ei kiinnostaisikaan. Ympärillä virtaavat kirkasvetiset joet ja kanavat tekevät paikasta todella kauniin.

Majapaikan suosikkihuoneeni oli keittiö. Paljon tilaa kokkailla ja suuri kaasuliesi. Hyvien ja edullisten rakaa-aineiden innoittamana keittiö olikin kovassa käytössä, kuten myös ulkogrilli. Ainoa mitä hieman kaipasin, oli puulla käyvä ulkogrilli, mutta ehkä se olisi hieman riskaabeli varuste vuokrataloon, vaikka kivestä tehty olikin. Kuvissa näkyviä latva-artisokkia en suosittele kenellekään. Vaikka Jamie Oliverin ohjeella valmistetusta artisokasta tulikin herkullista, on noissa sen verran kova nysvääminen, että ei kannata ainakaan työpäivän ja lasten harrastusten välissä haaveilla mistään nopeasta artisokka-arkiruoasta.

Jos minun suosikkini oli keittiö, lapset taisivat tykätä uima-altaan lisäksi eniten omasta, tilavasta omalla kylpyhuoneella varustetusta makkarista. Vaimo fiilisteli tasaisesti kaikkea, taisi ihastua Ranskan maaseutuun lopullisesti.

Kivaa elokuuta!

Petri & Mervi


*villasta saatu alennusta

Kommentit

  1. Aivan ihanan näköinen paikka <3 ja lomakuumehan tässä iskee väkisinki kun noita kuvia kattelee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan ihana villa. Voisin lähteä takaisin saman tien ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit