Helpot rapujuhlat ja viinisuositus

Kaupallinen yhteistyö: Vinum Import Oy

Onhan kesän loppumisessa paljon hyviäkin puolia. Esimerkiksi, hmm, no ainakin rapujuhlat! Sitä ei voi kiistää. Mielellään vähintään parit rapuillalliset kautta kohden on paikallaan pohjustamaan syksyn seikkailuja. Avasimme kauden ihan keskenämme, myöhemmälle syksylle on jo valmiina kalenterissa jokavuotinen varaus tuttavien kanssa. Rapuillalliset saatetaaan mieltää jotenkin suuritöisiksi, mutta sehän on ihan itsestä kiinni. Tunnelmaan pääse helpoimmin kiinni hankkimalla ravut ja paahtoleipää, sekä mietimällä sopivan helpon pääruoan koska ei ravuilla kuitenkaan nälkä lähde. Joskus olen innostunut keittämään ravut itsekin, mutta nyt mentiin matalamman riman yli ja tilattiin valmiit saksiniekat naapurin kalakaupasta. Ja tietenkin pöytään tarvitaan rapujen arvolle sopiva valkoviini.


Vaimo haki kaupasta pirteän keltaisen pöytäliinan. Ajattelimme kattaa ulos, mutta alkuillan sää esitti vastalauseen, pysyimme siis sisätiloissa. Rouva loihti lisää tunnelmaa asettelemalla coolerin alle pihan kukkaistutuksista haettua murattia ja jouluvalot.  


Sanotaan, että meren antimille sopivimmat viinit kasvavat kalkkipitoisessa maaperässä. Kenties tämä selittyy sillä, että sieltä se kalkkikivikin on kotoisin, meren pohjasta vuosituhansien takaa. Omat suosikkivalkkarini ovat löytyneet Saksa - Itävalta -suunnalta. Tämänkertaisten rapujen viini on kotoisin ensin mainitusta maasta, Saksasta. Rapujen kanssa tai ihan sellaisenaan nautittavaksi erinomaisen hyvin sopiva Reh Kendermann Riesling Vom Kalkstein 2017. Jos yrittäisin esittää viini-asiantuntijaa, voisin luonnehtia tarkemmin adjektiiveillä hapokas, mineraalinen, kenties aavistuksen persikkainen. Mutta kun en yritä, tyydyn toteamaan, että kuiva, pirteän raikas riesling, suorastaan loistava viini, joka kannattaa testata. Hauska tuttavuus, jonka kanssa kohtaamme varmasti useamman kerran. Tämä alle 13 euron riesling löytyy Alkon vakiovalikoimasta, kyseiseen sarjaan kuuluvat myös Pinot Noir rose- ja punaviini ovat saatavissa tilausvalikoiman puolella.


Illan kuluessa sade lakkasi, ja pääsimme nauttimaan hämärtyvän illan tunnelmasta terassin puolelle. Vaimon viime kesänä hankkkimat aurinkokennovalot toimivat edelleen, vaikka unohtuivat roikkumaan pergolaan koko talveksi.Tunnelmallisia elokuun iltoja kaikille!

T: Petri & Mervi

Kommentit

Suositut tekstit