Latailua

Kaupallinen yhteistyö: Fortum & Suomen Blogimedia

Sähköautoilu on päivän sana. Meidän perheellä oli niin sanotun ykkösauton vaihto ajankohtainen viime keväänä. Vaatimukset ovat, että kyytiin mahtuu koko perhe, tietenkin Pepe mukaan lukien, ja että auto voi kuljettaa helposti koko tämän seurakunnan laskettelumatkalle. Tähän tarpeeseen on vielä tarjolla kohtalaisen vähän vaihtoehtoja, joten päädyimme lataushybridiin.


Takana on nyt kohta viisi kuukautta hybridiautoilua, ja kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Suurehkon ja kohtalaisen tehokkaan auton kulutus on tavallisessa arkiajossa parhaimmillaan alle kolme litraa sataa kilometriä kohden, mutta tähän päästään toki vain tunnollisella latauksella. Mutta lataaminen kannattaa. Sähköllä ajetun kilometrin hinta vaihtelee toki sähkön hinnan mukaan, mutta jos käytän esimerkissä meidän kotisähkön hintaa, sadan kilometrin ajelu sähköllä maksaa 2,11€, kun vastaava matka bensalla kustantaa noin 12€ tai enemmän.


Varsinkin rouva koki lataamisen alussa hieman hankalaksi, mutta pienen totuttelun jälkeen kaapelin kytkemisestä on tullut rutiinia. Jotta sähköstä saa kaiken hyödyn irti, pysähdykset kannattaa hyödyntää auton lataamiseen. Fortum on rakentanut omaa Fortum Charge & Drive -verkostoaan vauhdikkaasti. Latauspisteitä löytyy Suomesta jo noin 500, ja uusia avataan kaiken aikaa. Latausasemat löytyvät kätevästi Chage & Drive -asovelluksella, joka on saatavilla sekä iOS- että Android käyttöjärjestelmille. Samalla sovelluksella hoituu myös latauksen maksaminen.


Sähköä voi tuottaa monella eri tavalla. On hyvä tietää, että Fortum Charge & Drive verkostossa jaettava sähkö on 100%:sta tuulisähköä.

Sähköautoilu on kaikin puolin mukavaa. Hinta ja ympäristöystävällisyys tuovat hyvän mielen ja lisäksi, sähköllä ajaminen on miellyttävän hiljaista, jotenkin tyylikästä. Olen varma, että perheemme ei enää luovu sähköautoilusta. Päivastoin, seuraava auto voi hyvinkin olla täyssähköauto. Mutta ennen sitä vuorossa on latausaseman asentaminen myös kotipihalle. Klikkaa lukemaan lisätietoja Fortumin latausverkostosta Fortum Charge & Drive -sivustolle.

Omat akut ladattiin viikonloppuna nauttimalla ystävien seurasta ja hyvästä ruoasta.

Energisin terveisin,

Petri & Mervi

Kommentit

Suositut tekstit