Olohuoneen pöllö figuuri


Pepe tietää, että sporttiloman jälkeen on hyvä keräillä voimia olohuoneen sohvalla. Karvakaveri nukkuu koiranuntaan mieluiten sohvan selkänojan päällä, josta se voi tarpeen tullen tarkkailla naapuruston liikkeitä. Pepelle on talven aikana kasvanut muhkea turkki. Talvilomalle lähtiessämme koiraherran silmät eivät enää erottuneet turkin alta. Pepe ja anoppi viettivät talvilomalla paljon aikaa yhdessä luonnossa retkeillen, kun muu porukka viihtyi rinteen puolella. Erään retken jälkeen huomasin, että Pepen ulkomuodossa oli jokin muuttunut. Hoksasin, että koirulilta oli leikattu silmät esiin turkin alta. "Pitäähän koiran nähdä" oli isovanhempien kommentti, kun tarkastelin koiran uudistunutta lookia lähemmin. Stailauksen johdosta Pepe näyttää nyt ihan pyöreäsilmäiseltä nallekarhulta, eikä sitä oikein voi nauramatta katsoa. No, pian on aika varata Pepelle trimmaus ja uuden kevätlookin myötä myös silmien ja muiden karvojen suhde löytänee paremmin balanssin.

Sain mieheltä lomalahjaksi Arabian 6 cm korkean pöllö figuurin. Veikeän oloisen figuurin on suunnitellut Heljä Liukko-Sundström. Asetin pöllön lasikuvun alle ettei Pepelle tule kiusausta käydä tyrkkäämässä sitä kuonolla kumoon. Mietin enää, että miksiköhän mies valitsi pöllön, kun tarjolla olisi ollut myös Panda figuuri. Varmaankin siksi, että pöllöä on vanhoista ajoista asti pidetty viisaana eläimenä. Kuvastikohan pöllö lahjan saajaa? Pöllöä kuvaillessa minulle muistuu mieleen katkelma miehen ja pojan käymästä keskustelusta liittyen pojan kirjallisuusesseeseen..."se kirjallisuuden kaikkitietävä kertoja on niinkuin meidän äiti!" Nopean googlaamisen jälkeen sain määritelmän kaikkitietävä kertoja -termille: Kaikkitietäväksi kutsutaan kertojaa, jolla on täysi tieto tarinan tapahtumista ja usein myös henkilöiden ääneenlausumattomista ajatuksista ja motiiveista. ;)

Kuvaussession lopuksi lueskelin vielä hetken joulukuussa Pariisista ostettua Fashion Quotes -kirjaa. Kirjasta löytyy mm. useita ajatuksia/lausahduksia viime viikolla edesmenneeltä muotimaailman keisarilta, Karl Lagerfeldiltä. Mikäli olet palannut juuri talvilomalta ja taistelet pyykkihelvetin kanssa samalla miettien mitä hittoa puet huomenna päälle, niin rauhoitu ja mieti hetki näitä sanoja:

You can be the chicest thing in the world in a T-shirt and jeans - it´s up to you. 
Karl Lagerfeld


Pitäkää huolta toisistanne,

Mervimoderni puutalo: Instagramissa
moderni puutalo: Facebookissa

Kommentit

 1. Ootteko nyt (ja Heljä L-S) ihan varmoja että tuo on pöllö? Minun eläinoppini mukaan se on kyllä selvä pingviini :-D Söpö kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pingviinille näyttää, mutta paketissa lukee pöllö. Heljä pitää meitä varmaan ihan pöllöinä kun moinen kyseenalaistetaan :)

   Poista
 2. Pakko oli minunkin kyseinen ”pöllö” googlettaa, niin paljon se kyllä pingviiniltä näyttää ja kyllähän se tosiaan pöllö-nimellä listoilla esiintyy.. Nyt on kyllä joku tainnut lintsata oikein kunnolla biologian tunneilla.. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän bilsan numero Heljällä oli koulussa? ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit