Nostalginen sisustushaave


Kirjahylly, tuo kotiemme katoava huonekalu. Esine jota harvakseltaan nähdään sisustusblogeissa tai  -lehdissä. Kirjahylly kerää pölyä, vie tilaa ja on konmarittajien painajainen. Tänä päivänä useimmat kirjat ovat luettavissa e-kirjoina ja moni merkkiteos on kuunneltavissa myös digitaalisena äänikirjana. Miksi kukaan enää haluaisi omistaa kirjahyllyn? 

Olen säilyttänyt kirjoja vanhassa antiikkikaapissa suljettujen ovien takana ja huomannut kuinka vähän niitä enää selailen. Tykkään kirjoista ja rentoudun parhaiten lukien. Haaveilen uusista opuksista, vaikka entiset ovat vielä lukematta yöpöydällä tai lipaston päällä. En juuri koskaan pääse ulos kirjakaupasta tyhjin käsin ja silmäilen mielelläni myös käytettyjen kirjojen pinoja kirppareilla. 

Kirjoilla on minuun rauhoittava vaikutus. Pidän enemmän perinteisestä, paperisesta käyttöliittymästä kuin tabletin tai kännykän hohtavan viileästä pinnasta. Ennen nukahtamista plärään kirjaa kunnes löydän taitetun sivun kulman merkkinä kohdasta johon olin päässyt edellisellä kerralla. Luen muutaman sivun ja lasken kirjan yöpöydälle, kun tunnen unen tulevan. Olen poiminut edesmenneiden läheisten kirjahyllystä muistoksi kirjoja. Löytänyt niiden välistä kuivattuja kukkia, ihastellut omistuskirjoituksia ja katsellut aiemman omistajan tekemiä merkintöjä kirjan sivumarginaaleissa. 

Lähestyvä kevät on vienyt ajatukset pitkästä aikaa sisustuksen pariin ja juuri nyt haaveilen nostalgisesta ja kodikkaasta kirjahyllystä. Kuvassa oleva Montanan kokoonpano sopisi hyvin miettimääni tilaan. Hyllyn lisäksi haaveilen yöpöydästä. Meillä yöpöytien virkaa on toimittanut Artekin jakkarat. Pyöreä muoto miellyttää silmää ja ajattelin, että kuvassa oleva Gubin sohvapöytä olisi kiva myös yöpöytänä. Miehen ikuisuushaave Eamesin Lounge Chair täydentäisi lukunurkkauksen ja kruunaisi rauhalliset lukuhetket. 

Haaveiluterveisin,


Mervi


Ps. meidät löytää myös Instasta ja FB:stä

moderni puutalo: Instagramissa
moderni puutalo: Facebookissa

Kommentit

Suositut tekstit