Harmaana talvipäivänä


Aavistuksen harmaalta näyttää tuo vallitseva keli. Saattaisi jopa olla hieman motivaatiota lähteä ulos kameran kanssa, mutta ikkunasta avautuva näkymä ei kannusta. Koneelta löytyi muutamia kuvia öisestä Pariisista, joten kuvitetaan niillä harmaan sunnuntain tunnelmia. Kuvaaminen on ihan kivaa puuhaa, kiinnostusta olisi enemmän kuin aikaa. Päivitimme kaluston loppuvuodesta. Uudeksi kameraksi valikoitui peilitön Fujifilm X-3T, jolla blogin kuvat on otettu joulukuusta lähtien. Hieno laite, josta voisi kirjoitella joskus enemmänkin. 

Lapioin eilen varmaan tuhansia kiloja märkää lunta pois terassilta. No, ainakin satoja. Pepe oli mukana auttamassa. Yritti hävittää sitä syömällä ja sulattaa pissimällä. Jälkimmäisestä tuli sanomista, ei ole tapana kuseskella työmaalle vaikka tarkoitus olisi hyvä. Ajattelin, että lumikuorma alkaa olla aika raskas, ja olin myös hieman huolestunut siitä miten vedenpoisto selviää kaikesta siitä sulavasta lumesta tulevasta vedestä. Taloteknisestä näkökulmasta katsottuna nopeasti vaihtelevat kelit ovat haastavia. Vesi ja loska jäätyvät yöpakkasilla, ja aiheuttavat pahimmillaan patoja vettä varten suunnitelluille kulkureiteille. Meidän terassin lumikasojen alta ei sellaisia löytynyt, mutta saipahan vähän mielenrauhaa hyötyliikunnan lisäksi. Eihän tuo ollut kuin reilun parin tunnin urakka, mutta tuntuu kropassa kyllä vielä tänäänkin.

Toivottavasti viikon päästä maisemat ovat vähemmän loskaiset. Talvilomaa on odotettu kovasti. Suunnitelmissa olisi laskea päivät ja levätä illat. Kaikki alkaa olla valmista. Mökki vuokrattu, varusteet päivitetty. Ensi viikon lopulla pakataan auto ja suunnataan kohti Kainuuta!

Samaan aikaan hyviä hiihtokelejä ja kevättä odotellen,

Petri


Ps. meidät löytää myös Instasta ja FB:stä

moderni puutalo: Instagramissa
moderni puutalo: Facebookissa

Kommentit

Suositut tekstit