Keittiöön peili?


Rakastan ranskalaisia, kultakehyksisiä vintage peilejä! Läheltä piti etten pyytänyt miestä raahaamaan sellaista meille viime kesänä torilta Ranskasta. Mies olisi luultavasti tyrmännyt ajatuksen kättelyssä ja myönnän kyllä itsekin, että joskus asioita on hyvä miettiä talven yli. 

Kun pääni oli selvinnyt kesäisestä brocante -huumasta ja pystyin tarkastelemaan asioita objektiivisesti jouduin toteamaan, että antiikkipeili on meidän kotiin kuitenkin hieman riskaabeli valinta. Olen haaveillut täällä blogissa jo aiemmin Gubin F.A 33 -peilistä, josta löytyy kauniita linjoja kuten vintage -peileistä, mutta peilin muotokieli on yksinkertaisempi ja näin helpommin sovitettavissa kodin eri tiloihin. Peilin kauniin hohtavat messinkikehykset tuovat sisustukseen ripauksen lämpöä ja eleganssia. 

Pääsiäisen jälkimainingeissa keksin, että peilihän saattaisi sopia meidän keittiön seinälle, tuonne seinälampun kylkeen! Peili lisäisi seinällä tilan tuntua ja toimisi keittiön katseenvangitsija samalla antaen sisustukselle lämpöä. Huomaan, että pääsiäisen vapaat ja aurinkoinen kevätsää herättivät sisustajan talvihorroksesta ja aloin pitkästä aikaa miettimään sisustusjuttuja. 

Mittailtuani keittiön seinää, kerroin peili-ideasta miehelle. Tässäpä hänen lausuntonsa asiasta:

"Oletko ihan varma, että haluat tuohon ehjään laattaseinään reikiä? Uskotko, että peili on hyvä idea vielä viiden vuoden kuluttua? Koska jos se otetaan pois, se on sitten mahdollisesti vaihdettava laatta tuohon seinään. Kannattaa suhtautua tuon seinän rei'ittämiseen kuin kasvotatuointiin. Pohtia silleen, että jos tänään haluaisi tatuoida poskeen Nalle Puhin, mahtaako se tuntua hyvältä idealta vielä muutaman vuoden kuluttua?"

Koska mies otti ajatuksen peilistä kovin raskaasti, jätin kertomatta että suunnittelen peilin myötä myös seinävalaisimen vaihtoa.

Iloisin sisustusterveisin,


Mervi

Kommentit

  1. Ihana peili - olen bongannut tuon saman ihastuksen.
    En ehkä minäkään iskisi peiliä tuohon laattaseinään, mutta varmasti löytyisi joku muu paikka...On se niin upea <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit