Inspiroivaa ja yllätyksellistä lähimatkailua

Juhlistimme perheen pomon eli vaimon syntymäpäivää pienellä arjesta irtaantumisella. Helatorstai ja sitä seuraava viikonloppu tarjosi sopivan hetken aikuisten retkelle. Päädyin varaamaan majoituksen sopivan rauhallisesta, mutta kuitenkin riittävästi virikkeitä ja katseltavaa tarjoavasta ympäristöstä. Kohteeksi valikoitui Fiskars, koska tiesin Mervin pitävän miljööstä ja alueen pienistä käsityöläisputiikeista, enää tarvitsi vain löytää kiva majoitus. AirBnB:stä löytyi onneksi tilava huone jonka oletin täyttävän rouvan kovat kriteerit.


Vanhassa puutalossa sijaitseva menneen ajan henkeen sisutettu huone oli kutakuinkin täydellinen löytö. Talo sijaitsi aivan kylän keskuskadun lähistöllä, mutta kuitenkin sopivan syrjässä vehreässä ja rauhallisessa ympäristössä. Alueen ravintolat eivät olleet vielä iltaisin avoinna, joten tilasimme kahdelle katetun illallisen huoneen vuokraajalta pientä lisähintaa vastaan. Aika romattista vaikka itse sanonkin! Runsas aamiainen kuului huoneen hintaan, mikä on aika harvinaista kyseisessä AirBnB majoituksissa.


Itse tein perjantain etätöitä ja rouva sai kierrellä kaupoissa ja näyttelyissä. Ostoksissa painottuivat paikalisten käsityöläisten tuotteet. Kivoja löytöjä, ja yrittäjien työn tukemisesta tulee hyvä mieli. Tänä kesänä Fiskarsissa on paljon nähtävää taiteen ja muotoilun ystäville. Fiskars Village Art & Design Biennale 2019 -näyttely avattiin yleisölle 19.5. ja ovet ovat avoinna syyskuun puoliväliin saakka. Instagramin kohokohdista nimellä Fiskarsin matka löytyy Mervin poimintoja näyttelystä, tuliaisista ja matkasta ylipäänsä.


Yhden yön retken jälkeen palasimme kotiin juhlistamaan koululaisten kesäloman alkua. Siinäpä sitä olikin yhdelle viikonlopulle ohjelmaa!Kivaa viikon alkua kaikille,

Petri (& Mervi)

ps. Reissun jälkeen ihmettelin, että outoa kun majoitusta ei ole veloitettu luottokortilta. Oli käynyt vahingossa niin hassusti, että olin epähuomiossa varannut vaimon yllätysreissun hänen luottokortillaan. Hieman nolona siirsin rahat vaimon tilille, ennen tilanteen mahdollista eskaloitumista. Hupsis.

Kommentit

  1. Raaseporissa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, tervetuloa vaikkapa Tammisaareen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit