Makumatka Lohjalle

Lohjalla asuva tuttavapariskunta kutsui meidät viettämään aurinkoista lauantaita kotinurkilleen. Tärkeimpänä kohteena oli intiimi ruokabaari Mikko Utter, joka kantaa isäntänsä nimeä. Ravintola on pieni, vain kahdeksan paikkainen erikoisuus, josssa ruoka valmistuu menun edetessä asiakkaiden silmien edessä. Paikkavaraukset tehdään verkkosivun kautta ja ruoat maksetaan ennakkoon. Seitsemän ruokalajin menun hinta oli suurempien kaupunkien fine-dining paikkoihin verrattuna inhimillinen. Sama toistuu ilman katetta myytävän viinipaketin kohdalla. Satokausien mukaan päivittyvä menu vaihtuu tasaisin väliajoin, ja listan tärkeimmät raaka-aineet löytyvät verkkosivulta.


Jos ravintola ei ole ennestään tuttu, riittää se syyksi ajella Lohjalle vähän kauempaakin. Tällä kertaa listalla oli parsaa, kuhaa, biisonia, nokkosta, korvasieniä ja raparperiä yhdistelyinä yllättäviin lisukkeisiin. Maut ovat yksinkertaisia, maanläheisiä, todella hyviä. Ravintolan pieni koko ja annosten viimeistelyn läpinäkyvyys antoivat oman lisänsä kokemukseen. Vieraalta jää toki näkemättä kaikki se työn määrä mitä tuollaisen listan valmisteluun kuluu ja riskinä on, että herkkujen kokkaaminen näyttää suorastaan liian helpolta :) Kokonaisuus oli niin vakuuttava, että Mikko Utter taltioituu mieleen parhaiden ravintoloiden listalle, lämmin suositus.


Ruoan jälkeen ajelimme vielä viihtymään hetkeksi Lohjanjärven rannalla sijaitsevaan Järvi Cafe & Bariin. Toinen helmi. Upealla paikalla sijaitseva rantabaari. Tytär innostui vuokraamaan suppilaudan, me muut nautiskelimme tunnelmasta ja maisemista rannalta käsin. Tähän rantakeitaaseen voisi palata joskus ilman omaa autoa, jos tiedätte mitä tarkoitan.


Lohjahan oli Fiskarsin jälkeen heti perään toinen hyvä lähiseutumatkailuvinkki. Kivoja kesäpäiviä ja hyvää juhannusviikkoa lukijoillemme.

T. Petri & Mervi

Kommentit

 1. Kiitos Lohja-vinkeistä - pistetään harkintaan. Fiskars on kyllä tuttu mutta Lohjalta on tuttu vain Tanhuhovi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Tanhuhovi on taas itselle käymätön paikka!

   Poista
 2. Miten tuo Mikko Utter toimii? Onko sinne mentävä 8 hengen seurueena vai voiko varata vain pari paikkaa ravintolasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Voi varata vaikka pari paikkaa. Enimmillään mahtuu kahdeksan vierasta, eli samaan aikaan voi olla ja varmaan onkin muitakin asiakkaita, niin kuin muissakin ravintoloissa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit