Juhannus Tukholmassa


Vaimo keksi ehdottaa rauhallisen kaupunkijuhannuksen viettoa Tukholmassa. Mikäpä ettei. Hammasharja ja vaihtokalsarit laukkuun ja laivaan. Menomatkan hassuin tilanne liittyi kohtaamiseemme aasialaisturstien kanssa. Iloinen seurue pyysi ottamaan heistä kuvan. Kuva otettiin. Seuraavaksi tarjoutuivat ottamaan kuvan meistä meidän kameralla. Kiva idea. Pokka kuitenkin petti kesken kuvailun koska sen lisäksi, että kuvasivat meitä meidän kameralla, alkoivat napsimaan meistä kuvia myös omilla järkkäreillään. Saivat varmasti hienoja otoksia loma-albumiinsa suomalaisista risteilymatkustajista.

Tukholman majoitus oli varattu risteilyfirman kautta Scandic Haymarkettiin. Hotelli on naamioitu söpösti ja onnistuneesti 20-luvun ameriikan tunnelmaan, mutta aamiainen paljasti hotellin kuitenkin ehdaksi Scandiciksi. Ei siinä mitään huonoa ollut, mutta aika perus kuitenkin. Sisustuksen lisäksi hotellin parhaisiin puoliin lukeutui ilmeeseen sopiva cocktail -baari Paul's. Osaavat baarimikot sheikkasivat maistuvia juomia.

Vuokrasimme juhannusaatoksi sähköpyörät, joilla kruisailimme pitkin rauhallista muttei kuitenkaan autiota Tukholmaa. Tämä oli hyvä idea. Ei tullut mitattua kilometrejä, mutta paljon nähtiin kaupunkia yhden päivän aikana. Illaksi ajeltiin Skansenille aistimaan ruotsalaista juhannustunnelmaa. Taidot eivät riittäneet tanhuihin osallistumiseen, mutta mukavaa oli silti.

Paluumatkan huvittavin sattumus oli se kun rouva kadotti miehensä laivalle. Tiemme erosivat ostosreissulla. Rouva oli etsinyt minua kaikista loogisista paikoista eli casinolta, karaokesta ja yörkehoista. Merville ei ollut tullut mielenkään tarkistaa vaatekauppaa, jonne olin unohtunut selaamaan alennusrekkejä. Onneksi löysimme taas toisemme hytistä. Tämä tarina toimii hyvänä vinkkinä miehille, jotka haluavat piiloutua hetkeksi vaimoiltaan. Baarista teidät löydetään heti!

Nyt hyvin levänneenä vielä kahdeksi viikoksi töihin ennen kesäloman aloitusta.

T:Petri & Mervi


moderni puutalo: Instagramissa
moderni puutalo: Facebookissa

Kommentit

Suositut tekstit