Äitienpäivän yllätyksetLapset olivat saaneet kuuman vinkin äitinsä lahjatoiveesta pikaviestipalvelun kautta. Halusivat, että minä hoidan tilauksen, jotta tarkoin varjeltu yllätys ei paljastuisi. Onhan lahjan saajalla täydet käyttöoikeudet heidän tileihinsä. Kovin tarkkaan eivät olleet tähän tilausprosessiin perehtyneet, koska piilottivat hädissään verkkokauppa.comin paketit omiin huoneisiinsa. Niissä paketeissa oli brikettejä, sytyspaloja, grillauskinnas ja polttimoita. Ei olisi rouva varmaankaan grillausvälineistä ilahtunut. Hänen lahjansa tuli eri kaupasta. Pepe seurasi tarkkaan paketin avaamista. Kenties luuli tohveleiden pörhelöt nähdessään, että paketista kuoriutuu hänelle tyttöystävä. Mutta ei. Tossut tuli. Tarkoin saa rouva tohveleistaan huolehtia, jottei Pepe kohdista niihin sopimattomia hellyydenosoituksia. Mutta Shepherd Of Swedenin villatohvelit ovat siis nuo.

Lapset hakivat kuvissa näkyvän kimpun oman kylän kukkakaupasta. Kysyin, että mitä kukkia nämä ovat? Vastaus oli, että valkeita ja vaaleanpunaisia. Rouva puhui, että pitäisi varmaan maksaa heille kodin siivoukseen sidottu viikkoraha. Poika tuumasi, että kukista ei tarvitse sitten maksaa, kun kyseessä on kuitenkin äitienpäiväkukat. Sööttiä.

Pepe oli tehnyt juhlapäivän kunniaksi yöllä yllätystortun kylppärin lattialle. Koirulilla ollut vähän pakki sekaisin. Minkäpä sille mahtaa. Oli osunut onneksi laatan keskelle, oli helpompi siivota kun tarvinnut saumoja hinkata.

Yllätyksellinen lahjan avaamisen jälkeen suuntasimme koko perhe jatkamaan äitienpäivän viettoa Lähteelän ulkoilualueelle. Grillikatoksen lähettyvillä yöpynyt nuorten miesten seurue nautiskeli aurinkoisesta aamusta Rammsteinia kuunnellen. Mutta vain parin kappaleen verran. Aika hiljaisia olivat. Mietin, mahtoivatko tyhjät vodkapullot vaikuttaa vaisuun tunnelmaan. Melkein kävi sääliksi, kun paikka alkoi täyttyä reippaista lapsiperheistä. Nuotiopaikan puut olivat märkiä, mutta tulet saatiin syttymään siitä huolimatta. Vaimo epäili, että olen oppinut taidot omalta äidiltäni, joka on kovan luokan erä-nainen. Kerroin, että katsoin joskus Youtubesta videon jossa näytettiin miten märänkin puun sisältä löytyy kuivaa ydinpuuta. Soitin toki myös omalle äidilleni, joka kiroili, että on vielä niin paljon lunta, että ei pääse möksälle. Muuten oli kaikki hyvin pohjoisessakin.

Ihanaa äitienpäivän jatkoa kaikille äideille. Olette parhaita.


T:Petri & Co

ps. Instasta löytyy sopivasti sensuroitua kuvamateriaalia viehättävästä Lähteelän retkipaikasta.Voit seurata modernin puutalon tapahtumia Bloglovin`kautta sekä Facebookissa ja Instagramissa.

Kommentit

Suositut tekstit