Mattojen siirtelyä ja uusia valaisimia

Viikonloppuna on liikuteltu mattoja huoneesta toiseen ja laitettu tilaukseen olohuoneen puuttuvat pöytävalaisimet. Makuuhuoneessa ollut Ikean Tårnby matto siirtyi ruokailuryhmän alle ja ruokailutilan harmaa matto puolestaan makuuhuoneeseen.


Olohuoneen sivupöydille tilasin kaksi valaisinta Finnish Design Shopista. Valaisimien tarkoituksena on luoda pehmeää valoa ja kodikasta tunnelmaa tilaan. Kattoon upotettuja loisteputkivalaisimia meillä käytetään lähinnä viikkosiivouksen yhteydessä, muuten suosin pöytä-, seinä- ja jalkavalaisimien käyttöä.

Muuto, pieni Cosy lamppu, Harri Koskinen

&Tradition, Milk valaisin, Norm


Sunnuntai terkuin,

Mervi :)

Kommentit

 1. Jessus kun teillä on ihanan tilava keittiö. Kateeksi käy kun itse joutuu törmäilemään sellaisessa todella pienessä kapeassa perinteisessä Alankomaalaisessa käytäväkeittiössä.

  Meillä ei voisi kuvitellakaan mattoa ruokapöydän alle, sillä mies (!!) sotkee niin paljon syödessään :-D

  Hyvää sunnuntain jatkoa,
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet, lapset ja kotieläimet, sotkua ei voi välttää :D
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Kivat valaisinvalinnat!

  Alkoi kiinnostaa, minkä takia teillä ei tule muuten käytettyä kattoon upotettuja loisteputkia? Tuleeko niistä "liikaa valoa", häikäisevätkö... vai mitä?

  Meillähän on ledspotteja ja -profiileja ja tykkään eniten pitää päällä noita profiileja (keittiössä, epäsuora valo) ja sitten seinän lähelle laitettuja spotteja, jotka valaisevat tapetteja, takkaa, jne. Eli ovat vähän "sivussa". :)


  Mukavaa sunnuntain jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Liisa, lienee kysymys tottumuksesta. En ole koskaan tykännyt valosta, joka lankeaa tilaan suoraan katosta. Loisteputket on varustettu himmentimillä, mutta tykkään silti pienemmistä kohdevaloista. Minusta ne vain ovat kodikkaampia ja näin pystyn myös perustelemaan uudet valaisinhankinnat miehelle ;)

   Poista
 3. Oi miten kaunis onkaan tuo juuttimatto ruokailutilassa!

  Itsekseni pohtinut, että juuri sisal tai juuttimatolla saisin tuotua sitä "puun lämpöä" niin keittiöön kuin ruokailutilaankin, jota kaipaan kovin... mutta ei onnistu, sillä lapset vielä niin pieniä ja viimeksi eilen oli purkillinen hedelmäsosetta matolla.

  Miten muuten ne teidän loisteputket, onko ne himmennettäviä ja jos on, saako kysyä merkkiä ja mistä tilasitte?

  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään tulleet matot kyseeseen ruokailutilassa lasten ollessa pieniä. Ei aikaakaan, kun teidänkin pojat ovat niin isoja, että pääset mallailemaan mattoja pöydän alle. Sisustus eläköön lasten mukaan eikä toisin päin:)
   Loisteputket ovat Fagerhultin upotettavat Notor valaisimet ja niissä on himmentimet. Muistaakseni valaisimet tulivat Onniselta.

   mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Hei,

  Laitoitko Tårnbyn alle jotain suojaamaan parkettia? Tällä matolla taipumus kuluttaa lattiaa. Meillä tuo ihanuus odottaa vielä varastossa, kun en ole keksinyt mitä panemme maton alle parketin suojaksi. Edellisessä kodissa huomasin käytännössä tuon maton ominaisuuden. Silloin meillä oli lankkulattia, eikä asia haitannut, päinvastoin.

  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Päivi,
   ja kiitos, kun muistutit asiasta. Pitää laittaa heti ostoslistalle. Olisin ostanut maton alusen Ikeasta samalla kertaa, kun hankin maton, mutta suuret koot olivat loppu.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. On kyllä tosi kivat käytössäkin. Erityisesti tykkään valaisimien himmentimistä, joilla saa luotua tilanteeseen sopivan valaistuksen :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit