Oliivipuu

Vakaa aikomukseni oli ajaa suoraan töistä kotiin, mutta löysinkin itseni puukaupoilta Plantagenista. Oliivipuu, jota voidaan myös impulssiostokseksi kutsua, ei kuitenkaan mahtunut autooni ja jouduin soittamaan miehen apuun. Ajeluttaessaan puuta pitkin Espoota, mies kuulemma harkitsi "kestosäätävien rouvien vaivaantuneet aviomiehet ry:n" perustamista. On mulla hauska mies.

terassin kautta sisään

pieni levähdys takalle varatulla paikalla

lopullinen sijoituspaikka olohuoneen nurkassa

oliivipuun varjossa on mukava istuskella

Kuvat eivät valitettavasti tee oikeutta puulle.
Inspiraatio hankintaan lähti mm. Tuijan postauksesta Greens, sekä Lisbet e. blogin jutusta Olohuoneessa kasvaa puu.
Seuraavaksi lyömme miehen kanssa vetoa siitä, kuinka kauan puu säilyy hengissä.

Tiistai terveisin, Mervi

Kommentit

 1. Voi miten hienolta näyttääkään tuo oliivipuu olohuoneessa. Ja on sulla kuule hieno mies, kun ajelutti rouvan pyynnöstä puuta pitkin Espoota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arvostan kovasti miehen apua, ilman häntä kuljetuksesta ei olisi tullut yhtään mitään. Itseasiassa mies vieläpä istutti puun ruukkuun. :)

   Poista
 2. Ihana oliivipuu. =) Siirsittekö Artekin lampun johonkin toiseen paikkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siirsimme lampun olohuoneen pöydän päälle, mutta rajasin sen pois kuvasta. Hyvä huomio :)

   Poista
 3. Ihana! Katsoin samoja puita (ja ruukkua!) Plantagenissa mutta hinta oli sen verran suolainen, että hankinta lykkääntyi tulevaisuuteen. Näyttää kyllä teillä niin kivalta, että taidan mennä halailemaan niitä puita uudestaan joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruukku oli alennuksessa puoleen hintaan, mutta sain tingittyä sen lopulliseksi hinnaksi 20 e. Ruukku oli viimeinen kappale ja se oli saanut pahoja kolhuja kylkeen, muta kyllä se tuossa menettelee. Käy ihmeessä halailemassa puita, ne ovat ihmeellisen rauhoittavia :)

   Poista
 4. Ihan mahtavan näköinen! Ei mikään virpomisvitsa, vaan kunnon puu! Ja ruukkukin on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Pois alta risut ja männynkävyt, täällä asuu kunnon puu :D Kiitos Tuija kommentista!

   Poista
 5. Olette te hauskoja! Ihana puu kyllä ;)

  VastaaPoista
 6. Oliivipuu on hieno. Ostin keväällä Plantagenin alesta sen yhtä kokoa pienemmän puun ja sen mukana olevassa lapussa luki, että puu voi elää 500 vuotiaaksi. Meni pari viikkoa ja lehdet putosivat ja heivasin puun roskiin. Ja sen piti olla helppohoitoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastelitko liikaa? Oliivipuu ei tarvitse paljoakaan vettä. Omaani kastelen noin joka toinen viikko (ja on siis ulkona)

   Poista
  2. Nauroin samalle lapulle, jossa puun kerrotiin elävän jopa 500 vuotta. En usko, että ihan niin pitkään pysyy meillä hengissä ;) Oikeasti pelottaa jo etukäteen, että milloin löydän lehdet lattialta. Täytyypä olla tarkkana tuon kastelun kanssa.

   Poista
 7. Komeen kokonen!
  Mulla oliivipuu ollu kesän terassilla ja mietinki tässä että millasta hoitoa se vaatii talvella sisällä ollessa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoa riittää kyllä :) Plantagenissa neuvottiin, että puu pitäisi viedä talvella viileään ja valoisaan paikkaan.

   Poista
 8. Hieno on. Mä haaveilen viikunapuusta, mutta en tiedä mistä sellaisen voisi hankkia. Ei ole Plantagenissa, kävin tarkistamassa viimeksi eilen ja ihailin samalla näitäkin.

  VastaaPoista
 9. Ihana! Minulla on ostoslistassa myös samainen puu mutta muuttaa pitäisi ensin. Minkä verran tuo kokoinen puu maksaa?
  Olen aivan toivoton kasvien kanssa ja ajattelin että ehkä puu olisi helpompi kutta tuo Karoliinan kommentti ei kyllä paljoa tohkaissut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hinta oli noin satasen pintaan. Minäkin olen toivoton, mutta elämässä pitää olla haasteita ;)

   Poista
 10. Onpa iso :D Ja hieno! Katselin noita samankokoisia oliivipuita Plantagenissa myös ja hetken jo mietin mihin tuollaisen sijoittaisin.. ;) Vaan kun ensin saisin tuon oman pienemmän oliivipuuni pysymään hengissä niin sitten... :) Ostin sen keväällä ja kesän mittaan kuivia lehtiä on vaan ropissut lattialle.. joku tosin vinkkasikin mulle, että puu olisi kannattanut sijoittaa kesäksi ulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Hieman jännittää kuinka kauan puu pysyy hengissä. Minulle kerrottiin, että puu viihtyy kesällä hyvin ulkona ja talvella viileässä ja valoisassa paikassa. Saapa nähdä...

   Poista
 11. Upea puu, onneksi sait apuja :) Haaveissa aina ollut, koskaan en vielä rohennut ostamaan.

  VastaaPoista
 12. Hieno puu. Itse sain kentiapalmun kuoletettua n puolessa vuodessa. Ehdin jo vaihtaa sen ruukusta toiseenkin. Ja kukkaa mainostetaan "helppohoitoisena". Kiukuspäissäni pätkin koko puun ja nyt se odottaa tuolla takapihalla ruohonleikkuria. Ostin sitten kaiken uhallakin limoviikunan jo tilalle, sekin hittolainen jo väristelee keltaisia lehtiä, ja aikaa kulunut noin viikko :D Laiton teidän blogin lukulistalleni, vaikka seuraankin aktiivisesti teitä readerin kautta. Mukavaa kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Täälläkin seuraillaan tiiviisti blogiasi ja se löytyy myös sivupalkin blogilistauksesta :)

   Poista
 13. Oliivipuu on kyllä niin kaunis! Ja varsinkin tuollaisena kunnollisen kokoisena yksilönä. Mulla on niin huono multasormi, etten tohdi ostaa meille oliivipuuta. On kuulemma vaativa kasvi, eli sellaisen varmaan saisin hengiltä kuukaudessa... Toivotaan, että teidän puu pysyy hyvänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se! Katsotaan meneekö minulta edes kuukautta tuon hengiltä saamiseen. Toivossa on hyvä elää ;)

   Poista
 14. Ihanan iso oliivipuu:)
  Ostin omani tosin pienemmän, kesän se saa olla parvekkeella ja talveksi sisään. Oliviipuu tykkää olla kuumassa ( meillä on lasitettu parveke) , ohjeeksi sain kastella sitä tiuhaan, multa pitää olla märkää. Meillä onkin kovasti tehnyt lehtiä ja tuuhentunut.
  Talvi jännittää mutta olen optimisti ja uskon sen selviävän ensi kesään asti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lennu! PIdän peukkuja puusi puolesta.

   Poista
 15. Talvella kuolee 90% varmuudella. Oliivipuu ei kestä Suomen lämpötilanvaihteluja. Toisaalta päiväkin elävän puun kanssa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, onpas huonoja uutisia. Pitänee ensi kerralla hankki muovinen versio;) Uskomaton juttu, miten olohuoneen tunnelma muuttui puun tullessa tilaan. Se on niin ihana ja rauhoittava.

   Poista
 16. Hieno ja minkä tunnelman puu tuo olkkariin!!

  VastaaPoista
 17. Ihanahan tuo on. Mihin laitatte sen talvehtimaan? Haluaisin niin kovasti myös oliivipuun, mutta laskin, että jos nyt ostaisi, olis enää hetki aikaa pitää sitä sisällä ennen kuin se pitäisi laittaa talvehtimaan. Eikä tällä hetkellä oikein olisi paikkaakaan. Oi elääpä jossain lämpimämmässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elääpä tosiaan jossain lämpimässä! Vuosi vuodelta pidän yhä vähemmän ja vähemmän talvesta. Ajattelin viedä puun talvehtimaan autotalliin. Sieltä löytyy suuri, valoa antava ikkuna, mutta en ole varma onko lämpötila riittävän viileä. Saapa nähdä miten käy...

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit