Kirjava viikonloppu


Saimme tänään mieluisia vieraita Savosta. Mummi, ukki ja serkkupoika tulivat kylään viikonlopuksi. Kahdeksanvuotias tyttömme on kiinostunut kaikenlaisista käsitöistä ja mummi olikin löytänyt vanhalta kyläkoululta tuliaisiksi Kirjontamalleja -kirjan vuodelta 1948. Tyttö onnistui, mummin avustamana, kirjomaan ketjupistoilla kuusen. Oma saldoni on toistaiseksi pyöreä nolla.

Luovaa viikonloppua, Mervi

Kommentit

  1. Siinäpä ne Saanan ja Ollin kuviot, tämäkö ei ole kopiointia niinkuin Marimekon kankaat. Pohjois-Karjalassa on tehty kauan mm. Käspaikkoja joissa kyseiset kuviot toistuu. Nyt ihmiset ostavat painettuna samaa kuviota törkyhinnalla.. Itse olen tehnyt lapsesta lähtien käsitöitä ja opetan niitä nyt omille lapsilleni. Itse haluan mieluummin aitoa käsityötä kuin jotakin siltä näyttävää. Eiköhän tyttäreksi tekisi teille sohvatyynyn kirjomalla..hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Olisipa hienoa joskus päästä asettamaan tytön merkkaama tyyny sohvalle. Täällä arvostetaan myös suuresti käsityöperinnettä. Omat taidot ovat hieman vajaat, mutta onneksi anoppi on sitäkin taitavampi ja siirtää perinnettä eteenpäin lapsilleni.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit