Sisustuspulma

Mieltäni on jo pidemmän aikaa askarruttanut olohuoneessa oleva puoliseinä ja sen edessä sijaitseva Bestå -taso. Tämä nimenomainen kohta tuntuu olevan sellainen paikka, jota en millään saa valmiiksi/mieleisekseni. Mitä tälle siis pitäisi tehdä? Olen ajatellut, että Bestån voisi päällystää koivuvanerilla ja seinän kenties maalata, tapetoida, laatoittaa tms. Kenties joku värikkäämpi matto Bestån edessä piristäisi tunnelmaa?  Mikäli sinulla tulee jotain mieleen, niin kaikki ilmettä kohentavat vinkit otetaan kiitollisina vastaan.

kesken kohteen kuvauksen linssin eteen pölähti jalkapalloilija

Bestå vetää sisäänsä viinilasit, levyt ja dvd-levyt. Mies elvyttää hyytyvää, vanhaa macia.

Sunnuntai terveisin,

Mervi

Kommentit

 1. Mun mielestä tapetti/maalisävyä bestån taustalle ja tason pituinen matto eteen voisi tehdä siitä vielä entistä mielenkiintoisemman näköisen. :) Rakastan vanhoja lipastoja niiden ilmeikkyyden ja fiiliksen takia, mutta tuohon kohtaan (ja funktioon) voi olla hankala löytää sopivaa? Meillekin tuli ylös se Bestå, kun tv:n alustaksi (tykkään, että tv:n alusta on matala) ja säilytystilaksi kaikelle tarpeelliselle ei löytynyt sopivaa, vanhaa kalustetta. :)

  Ihanaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 2. Taustalle vaaleanharmaata kalkkimaalia ? Sen pinta voisi näyttää aika kivalta kiiltävän valkoisen tason taustalla?

  VastaaPoista
 3. Katsoppas alimmaista kuvaa. Mitä bestån vieressä on ja otappa niistä kopsu toisinpäin tohon tasoon.

  Heheh. Kerron jos et keksi mitä tarkoitan. :)

  VastaaPoista
 4. Saako bestan kiinnitettyä seinään kiinni? Niin ei jää noin matalalle ja esineet nousevat ylöspäin ja tuo valkoinen osuus jää pienemmäksi. Terhi

  VastaaPoista
 5. Kalkkimaali voisi olla hyvä idea tuohon tai maalaus esim. Tikkurilan himmeällä Harmonyllä esim. vaalean harmaaksi.

  t.Sanna

  VastaaPoista
 6. Minusta seinän voisi maalata matta mustaksi, vaneria tason päälle ja eteen ehkä "itämainen " matto!
  Kaapiston mittainen matto edessä ehkä pidentäisi jopa liikaa...? Pyöreä matto?

  VastaaPoista
 7. Lähtisin vaihtamaan koko kalusteen. Matalan valkoisen seinän vieressä Bestå on vähän kuin riisinjyvä kyykyssä. Kalusteeseen ehdottomasti jalat ja muutenkin sellainen kaluste, joka ottaa paikkansa. Huomaa kuinka paljon paremmalta Aallon jakkarat näyttääkään Bestån rinnalla. Niissä on väriä ja niissä on ilmavuutta alla. Pelkkä vaneritaso ei pelasta tuota!

  VastaaPoista
 8. Minäkin laittaisin beståt seinään kiinni, mutta ei mitään jalkoja missään nimessä. Sitten maalaisin itse mustalla, mutta näkisin, että teille sopii paremmin keskiharmaa :)

  VastaaPoista
 9. Minäkin maalaisin tai muuten käsittelisin seinän mustaksi tai harmaaksi ja beståt seinään kiinni, niin tulee ilmavuutta. Nyt ovat hieman ahdistavat noin.

  VastaaPoista
 10. Teillä on tuolla takaseinällä mustat valaisimet joten seinän maalaisin mustaksi! Aika pieni alue kuitenkin, ei synkistä liikaa ja valkoinen kaluste tulee tosi hyvin esille, lattialle ehkä lehmäntalja, ruskeasävyinen ;) Pitkä suora matto on liian tylsä ;)

  VastaaPoista
 11. Beståt seinalle kiinni, seinälle jokin väri (harmaa tai jopa räväkämpi väri). Väri voisi olla Woodnotesin matosta 1371522 AVENUE Stone-Yellow ja tuo matto siihen eteen. :)

  VastaaPoista
 12. Minä kehottaisin tarttumaan rohkeasti johonkin värikkääseen tapettiin! Teillä on niin harmonista että se rikkoisi kokonaisuutta ja olisi todellinen katseenkiinnittäjä. Tavarat ja kalusteet tapetin edessä nousisivat todelliseen loistoon!

  VastaaPoista
 13. Minä laittaisin kuviotapettia, ehkä Woodsia.
  http://www.amynicholas.co.uk/uploads/images_products/667.jpg

  Bestån säilyttäisin, jopa lattialla. Se saa ryhtiä, kun takana olevaan seinään tulee kolmiuloitteisuutta. Jaloille en sitä missään nimessä nostaisi.

  Meillä on myös pitkä matala taso, ja mietin aina, miten se olisi parhaimmillaan. Sillä ainakin on valtava merkitys, mitä tavaroita tasolla on. Tai lähinnä sillä, ettei tasolla ole liikaa tavaroita.
  Oletko kokeillut bestån päälle kehystettyjä julisteita ja grafiikkaa nojaamaan seinään? Sekin voisi toimia.

  Iloa ideointiin!

  VastaaPoista
 14. Onpas paljon hyviä ideoita! Minä taas olen sitä mieltä, että seinä on erittäin hyvä juuri tuollaisenaan, eikä sille kannata tehdä mitään. Oikein levollinen ja toimiva kokonaisuus. Tason päällä olevat audiolaitteistot ovat tosin auttamatta vanhentuneet, ne pitäisi uusia mitä pikimmiten budjetista tinkimättä! Jos seinälle haluaa väriä, siihen voisi kiinnittää vaikka jonkun moottoripyörä -aiheisen julisteen?

  VastaaPoista
 15. ^ Ja uskalsi vielä omalla nimimerkillään, on se rohkea :D

  Mä kannattaisin harmaata kalkkimaalia tai harmaansävyistä graafista tapettia. Sen jälkeen voisi testailla, onko hylly jämäkämpi lattialla vai parempi kellumassa seinässä. Tuo on kuitenkin sen verran kulkureitillä, että ehkä tummemman taustan kanssa tuo jämäkkyys sopisi paremmin.

  VastaaPoista
 16. Nyt tulee ihan asian vierestä, mutta tulkoon. Blogissani olisi teille pientä haastetta kaikista matkassa mukana kulkeneista jutuista:

  http://talopihkala.blogspot.fi/2013/10/matkassa-mukana_7.html

  VastaaPoista
 17. En laittaisi tapettia, maalistakaan en ole oikein vakuuttunut. Mutta entäs vaneripinta puoliseinässä, vai onko lattia sitten ihan erimaata? Hylly systeemi lattialle ehdottomasti. Ja jokin kapea pitkä matto, jossa vähän kontrastina mustaa.

  VastaaPoista
 18. Entä jos maalaisitte portaikkoseinän (siis missä mustat valaisimet ovat kiinni) esim jollain harmaan sävyllä? Antaisi valkoiselle puoliseinälle taustan josta erottua. Bestot voisi kiinnittää puoliseinälle, antaisi viimeistellymmän ilmeen, mutta pitäisi näkymän kuitenkin simppelinä. Toisaalta lattialla ollessaan tasolle voisi laittaa myös isomman taulun..

  Siru

  VastaaPoista
 19. Kannatan vaneria tason päälle ja ehkä myös mustaa maalia takana olevaan seinään. Toki valkoinenkin hyvä ja sopii teidän sisustukseen. Teillä on kaunis koti! Ja tämä blogi - täällä on niin hyvä fiilis,jatkaaa samaan malliin! :)

  kaisuli


  VastaaPoista
 20. Mä tykkään niin tuosta raikkaasta ilmeestä etten tekisi ainakaan seinille mitään. Hyvä idea tuo vaneri Bestån päälle.

  Blogissani on sinulle muuten haaste. Nyt muistellaan vanhoja.. :)

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 21. Meiltäkin löytyy valkoinenpuoliseinä! Tällä hetkellä sen edessä on ruokailuryhmä, mikä toimii hyvin. Joskus olen miettinyt seinän maalaamista esim. mustaksi, mutta pelkään, että siihen kyllästyisi lopulta. Toi printti-idea kuullosti hyvältä!

  -eliisainen

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit