Tee se itse Norm 69

Anna mun kaikki kestää. Vaimo oli tilannut uuden kattolampun. Posti kiikutti kotiin Finnish Design Shopilta Norm 69 S valaisimen. Tuote saapui suhteellisen vaarattoman, jopa sympaattisen näköisessä pienessä laatikossa. Hälytyskellojen olisi pitänyt soida tässä vaiheessa.  

Valaisin paikoillaan makuuhuoneessa

Syy, miksi noin iso lamppu mahtuu niin pieneen laatikkoon paljastui minulle pian. Himmeli siis todellakin koostuu nimensä mukaisesti 69 muoviksi väitetystä lepareesta, jotka pitää taitella ja kasata itse. Minulle oli mahdollisesti kerrottu aiemminkin, että valaisin täytyy koota itse, mutta ajattelin jotain muutaman osan yhteen liittämistä, en tuntikausia hermoja ja sormia raastavaa urakkaa.

It´s nice to assemble my own lamp......noooot!

Aloitin lampun kasaamisen uuden vuoden päivän iltana, mutta jätin sen kesken koska TV:stä tuli jotain mielenkiintoista, ja jatkoin näpertelyä seuraavan päivän iltana. Huomasin, että lepareet olivat hieman kovettuneet vietettyään päivän suojaamattomina keittiön pöydällä. Eli, jos lähdet samaan projektiin, ei kannata ottaa niitä osia pois muovipussista ennen kuin olet valmis myös asentamaan ne. Mervi näytteli Instagrammista kuvia haljenneista osista ja arvaukseni on, että syy halkeiluun on juurikin tuo "kuivuminen".


Sormenpäät verisiniä mietin, miten kukaan on voinut keksiä ja suunnitella tällaisen virityksen? Hullu Tanskalainen? Tuli myös mieleen, että jos joku joskus haluaa harjoittaa lämminhenkistä kettuilua ystävilleen, tämä valaisin vaikkapa tupaantulijaislahjana hoitaa tehtävän mainiosti.


No tuliko hyvä? Joo, onhan se ihan kiva, ja paloikin hetken. Sitten vanha, himmentimeen kunnolla sopimaton energiansäästöpolttimo sanoi työsopimuksensa irti, ja nyt ei lamppu loista. Uusi polttimo pitäisi hankkia ja vaihtaa. Ja se polttimon vaihtaminen tähän ihanaa design klassikkoon onkin sitten, sanotaanko näin korrektisti, jänskä homma.

Mukavia sisustushetkiä!

- Petri 

Kommentit

 1. hehehhe, meillä mies ois teilannut jo moisen lampun roskikseen :D

  VastaaPoista
 2. Hehhehh:D Voin kuvitella sieluni silmin lampun aiheuttaman tuskan:D

  VastaaPoista
 3. HeHeeee :DD

  Ohjeeseen pitäisi vissiin lisätä, että kasaamiseen vaaditaan yksi pitkäpinnainen mies.

  VastaaPoista
 4. Haha, todellakin näytän tämän postauksen miehelleni! Se kuvittelee olevansa universumin ainoa mies, joka kärsii vaimonsa sisustusinspiraatioiden seurauksista;)
  Valaisin on hieno ja sen kauneutta taatusti lisää kasaamisen tuottama vaivannäkö:)

  VastaaPoista
 5. Meillä on tuo sama lamppu, ihan omin pikku kätösin askarreltu myös. Jos olisin tilatessa tiennyt, minkälainen homma olisi edessä niin olisin saattanut miettiä kaksi kertaa valsisimen valintaa. Mutta kaunis se on :)
  Satu

  VastaaPoista
 6. minäkin olen itkenyt tuon lampun kanssa kun eräänä päivänä päätin vähän "korjailla" osia pölyjen pyyhkimisen ohessa..aina lähti joku väkänen irti jostain, kun sain edellisen napsautettua paikoilleen..muutamia teippejä jouduin lisäilemään..

  VastaaPoista
 7. Ai kamala! :D Tuossa valaisimessa on kyllä homma kasata!

  VastaaPoista
 8. Hihihihi. :S Illan höhötys suoritettu. :D Hienosti koottu, lopputulos onneksi palkitsee!

  VastaaPoista
 9. Joo, tällaiselle hätähousutumpelolle ei todellakaan sopivaa hommaa. Meille tuli noita liikkeeseen ja päätettiin Maijan kanssa koota esille yhdet kappaleet. Molemmat alettiin väkertää valaisinta, kas kummaa, Maija sai omansa ihan näpsäkästi kokoon, kun mun lamppu oli koottu alusta loppuun ihan väärin....että Maija sai sitten koota kaksi valaisinta ja purkaa yhden siinä sivussa :)) Olenkin terottanut kaikille kyseistä valaisinta ostaville, että kannattaa ottaa lunkisti se kokoaminen ja kenties vaikka nauttia lasi viiniä kyytipojaksi.

  VastaaPoista
 10. Kivoja pikku projekteja Mervi keksii sulle :)
  Hieno lamppu.

  t.Sanna

  VastaaPoista
 11. Olen myös suunnitellut tämän valaisimen hankintaa ja nythän tämä on ihan "must" meidän iskälle :)

  VastaaPoista
 12. Hehhee, tiedän niin tunteen! Kuten Anne edellä kommentoikin, meillä on myös ollut töissä kokoamispajoja yhden jos toisenkin kerran. Nyt kokoaminen sujuu jo ihan näppärästi, mutta ensimmäisissä kappaleissa oli tosiaan vähän ihmettelemistä :)

  VastaaPoista
 13. Juu, ihan samoilla linjoilla, ei hätähousuille lainkaan... Päätin pari vuotta sitten tyttöjen huoneen valaisimen uusia ihan näin designvalaisimeksi, joka on aina yhtä tyylikäs, kohtuuhintainen. No, sormet ruvella sitten kääntelin niitä siivekkeitä, mutta en tietenkään miehelle näyttänyt, että design voi olla näin hemmetin haastavaa. Ja kun mulla on pitkä pinna useimmiten, tässä pinna män poikki alkumetreillä. No, on katossa killunut (ihme kyllä ) ja pölyjen pyyhkimistä muuten joskun manailen, mutta itsepähän ostokseni tein. Hieman vinkkurassa muutama härpäke, mutta kotossa on ja pysyy. Viiniä seuraksi, urakka useammalle päivälle,

  terkuin Sari

  VastaaPoista
 14. Aah. "Ihanaa". Ja silti se ruotsalainen kodinsisustuksen nimeltä mainitsematon halpaketju on se, jota syytetään "tee se itse" -periaatteesta. Toisin ei taida olla enää minkään kalliimmankaan tuotteen kohdalla.

  VastaaPoista
 15. Voi sua, olet kyllä kultainen aviomies kun tuon härvelin kokosit.

  VastaaPoista
 16. Hahhah! Saman homman olen itsekin joutunut tekemään, tässä tapauksessa tosin miespuolinen henkilö vain muutaman suostui taittelemaan. Ja teollisen muotoilijan (jotka just noita pirullisia härveleitä keksii) ammattiylpeydellä piti lamppu saada kasaan. Pikkusen kyllä kipristeli hermoja ja sormenpäitä ja monta päivääkin siihen meni. En muuten tajunnutkaan itse tuota kovettumista, on muuten varmasti totta.

  VastaaPoista
 17. Heh.
  Meillä nyt meneillään kyseisen lampun kasaaminen.
  Tai mies kasaa ja minä googletan kuinka muut ovat tästä selvinneet.
  Ehkä mekin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit