Tiistain tunnelmat

Päivän uutiset. Vaimo oli ostanut jonkun epäilyttävän taljan. Koira meni siitä snadisti sekaisin. Piehtaroi ja hankautui uutuutta vasten. Näkyy kuvassa alla. Mikä minkki lie. 


Parempi juttu oli se, että noheva tyttäremme oli valmistanut iltapäivällä koko perheelle jälkkäriä. Itse oli hakenut raaka-aineet lähikaupasta, sulatellut suklaan ja jäähdytellyt sekaan vaahtokarkit ja ranskanpastillit. Taitava tyttö. Suoritusta ei himmennä yhtään se, että ensimmäinen suklaaerä oli palanut mikrossa, ja vähän oli kuulemma tullut käryä.

Ohjeen hän oli löytänyt Youtubesta. Ei ollut tubea silloin kuin olin itse lapsi. Olisi kyllä helpottanut elämää. Esimerkiksi silloin, kun sain kinuttua äidiltä rullalaudan. Suurin ongelma lajin harrastamisen suhteen oli tietty se, että ei ollut asfalttia. Mutta ehkä sen ollien olisi oppinut hyppäämään soratielläkin, jos olisi ollut edes joku etäinen käsitys siitä, kuinka temppu tehdään. Olin vain kuullut teoriassa. Pojalla oli helpompaa, katsoi vinkit netistä.


Mutta joutuipahan käyttämään enemmän mielikuvitusta junnuna, kun ei tullut valmiita ideoita netistä. Ja kyllähän niitä ajatuksia silloinkin riitti. Kerran keksittiin rakentaa pieni ansakuoppa kotitielle. Ajateltiin, että ei kai siihen nyt kukaan kävele. Täti käveli, ja jalka meni rikki. Ei tullut kiitoksia.

Näihin muistelmiin,

Petri

Kommentit

Suositut tekstit