Syksyinen kattausidea
Viikonloppuisin on mukava leikitellä kattauksilla ja luoda niiden kautta kotiin erilaisia tunnelmia. Kattaminen toimii minulle myös väylänä luovuuden purkamiseen ja rauhoittumiseen, kunhan Petri vain hoitaa kokkauksen. Pöytäliinan levittäminen, lautasten asettelu ja koristeiden sommittelu rauhallisina viikonloppuaamuina on lähes meditatiivinen kokemus.

Aloitan kattamisen usein pöytäliinasta, joka määrittelee kattauksen suunnan. Mies on huomauttanut ettei meille mahdu enää yhtään uutta kippoa, kuppia tai lasia, mutta pöytäliinojen määrään hän ei ole toistaiseksi hoksannut puuttua. Syksyisen kattauksen pohjana on käytetty kolme metriä pitkää Marimekon puolipellava -kangasta nimeltään Hattarakukka. Iloisen värinen kangas riittää jo yksinään virittämään kotiin lämpimän ja kodikkaan tunnelman. Pöytäliinan ollessa aamiaispöydän katseenvangitsija, toimivat astiat tärkeässä sivuroolissa.

Puhtaan valkoiset Oiva lautaset tasapainottavat kattausta ja saavat ruoka-annosten sävyt hehkumaan. Jos kuvia katsoo tarkasti voi huomata, että yöpaidassa esiintyvät tyttäremme on vaihtanut valkoisen puurolautasen suosikkiinsa, mustavalkoiseen Siirtolapuutarha -kuosiin. Ei haittaa yhtään, sillä valkoisia ja Siirtolapuutarha -kuosilla varustettuja lautasia on helppo sekoitella keskenään, tunnelman siitä häiriintymättä.

Persoonalliset ja vuodenaikaan sopivat koristeet kattaukseen löytyvät usein luonnosta. Kävyt ja männynoksat tuovat syksyn sisälle ja viimeistelevät rennon aamiaispöydän tunnelman.

Elämyksellisiä kattaushetkiä,  Mervi


Ps. Mikäli kaipaat kattaukseen uutta inspiraatiota on Marimekolla käynnissä kangaskampanja.
Kangaskampanjan ajan (5.11.-15.11.2015) kaikissa Marimekon myymälöissä sekä verkkokaupassa:

Puuvillakankaat 30 € / metri (norm. 37 €)
Vahakankaat 35 € / metri  (norm. 44 €)
Pellava, puolipellava ja puuvillasatiini 40 € / metri (norm. 47 €) 

Yhteistyössä: Marimekko

Kommentit

 1. Ihana syksyinen kattaus. Kävyt <3 ja on muuten kaunis pöytäliinakin!

  VastaaPoista
 2. Voi että, kunpa mäkin uskaltaisin lähteä leikkimään väreillä. Ihanan intensiivinen on tuo Hattarakukka ja sopii hyvin mausteeksi teidän vaaleaan kotiin. Mä olen pitkään metsästänyt uutena tai käytettynä valkoista joko mustin tai beigein kuvioin olevaa Pippurikerä kangasta mutta eipä vaan ole löytynyt :/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko arka olen itsekin värien kanssa, mutta revittelen välillä pöytäliinojen ja muutaman tyynynpäällisen kanssa ;). Pippurikerä on hieno kuosi!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit