Harmaa itsenäisyyspäivä
Suomen 98 itsenäisyyspäivä valkeni harmaana ja sateisena. Saman sävyisiä ovat olleet myös viime aikojen uutiset kotimaasta ja maailmalta. Synkät uutiset päivästä toiseen aiheuttavat alakuloa ja hiljaista huolta siitä, millaisessa maailmassa lapsemme tulevat elämään.

Moni asia mietityttää ja suuret kysymykset saavat vatsanpohjan nipistelemään. Kaikista haasteista huolimatta on kuitenkin monta asiaa, jotka ovat hyvin. Suomessa on edelleen hyvä asua ja kasvattaa lapsia. Meillä on puhdasta luontoa, jossa jokainen voi käydä lataamassa akkujaan ja nauttia jokamiehen oikeuksistaan. Tanskalaisen tutkimuslaitoksen selvityksen mukaan suomalaiset ovat jopa Euroopan tasa-arvoisin kansa, mitä tulee onnellisuuteen. Meillä siis onnellisuuskin jakautuu tasaisesti kaikkien kesken.

Me vietämme itsenäisyyspäivää lasten harrastusten parissa ja kuuntelemalla joululauluja. Illalla keräännymme yhdessä tv:n ääreen seuraamaan linnan juhlia ja ihastelemaan iltapukujen loistoa. Tai no, ainakin miehen kanssa katsellaan juhlia, lapset tuskin jaksavat kovin pitkään asiaan perehtyä. Tavoitteena olisi myös piipahtaa Ornamon Design Joulumyyjäisissä Kaapelitehtaalla. Myyjäiset on hyvä paikka tukea suomalaisia pienyrittäjiä ja hankkia kotimaista designia ja taidekäsitöitä pukinkonttiin. Tänä vuonna myyjäisiin voi ensimmäisen kerran osallistua myös verkossa. Huippua!

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Juhlavin terveisin, Mervi


Kuvat harmaan sävyisestä makuuhuoneestamme otti: Riina Salokangas / Deko 11/2015

Kommentit

 1. Ihanaa itsenäisyyspäivää harmaudesta huolimatta <3

  VastaaPoista
 2. Suomi on joo vähintäänkin erikoisessa tilassa. Mutta eiköhän tästäkin maa selviä. Upeat kuvat, niin houkutteleva tuo teidän makkari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan ja toivotaan, että Suomi tästäkin selviää.
   Onnea teille uuteen kotiin! Näyttää sielläkin aivan ihanalta!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit