Vaihtelua ruoanlaittoon


Yhteistyössä Suomen Blogimedia ja Valio

Poika syö kuin hevonen. Paljon ja usein. Ihmekös tuo, kaveri treenaa todella paljon ja koittaa siinä kasvaa samaan aikaan. Tyttärellä suunnilleen sama tahti, välillä tavoitamme parivaljakon ruuhkauttamassa jääkaapin edustaa ja ihmettelemässä, että miten tämä on taas tyhjä. Jostain syystä, lapsille on syntynyt sellainen maku, että einekset eivät nakkeja lukuunottamatta oikein maistu.

Ja varsinkin poika on välillä aika vaativa. Ei sillä etteikö kaikkea syötäisi, mutta jos ruoka vaikuttaa liian köykäiseltä, kiitosta ei keittäjälle heru. Nuorempana palaute oli niinkin suoraa, että kaveri saattoi pettyä kyyneliin saakka jos pöytään ei tipahtanut lihapataa. Onneksi tästä on jo sentään päästy yli. Joten kyllä, tämä perhe kaipaa kipeästi uusia ja hyviä ideoita arkiruokailuun. Helpot, terveelliset uutuudet tervetuloa, me kyllä testaamme!


Kauppojen hyllyille ilmaantui äskettäin Valio MiFU® -uutuus, ja sehän piti ottaa vaativan raadin koeponnistettavaksi. Valion ruokarae on tarkoitettu lämpimien ruokien pääraaka-aineeksi, mutta kyllä sitä voi lusikoida suoraan purkistakin ääntä kohden, jos siltä tuntuu, kokeilin tuotakin. Mutta tosiaan, on siis ensisijaisesti tarkoitettu kypsennettäväksi punaisen ja vaalean lihan tapaan. Näin alussa uteliaisuutemme kohdistui siihen, että voisiko Mifusta olla todella helppojen ja nopeiden aterioiden raaka-aineeksi. Sellaisten, joita lapsetkin osaisivat kokkailla ihan itsekin.


Eli, mifunoitu tomaatti -omeletti. Valmistuu muutamassa minuutissa, vie varmasti nälän, ja pitää sen myös poissa riittävän pitkään. Helppo ja hyvä:

Munat kuppiin, loraus maitoa, hieman suolaa ja pippuria. Sekoitus ja  seos pannulle, Mifut ja tomaatit toiselle reunalle päälle vielä hyppysellinen kevätsipulia. Hetken päästä kääntö, vielä tovi pannulla, ja sen on siinä. Onnistuu varmasti myös jälkikasvulta, tosin epäilen, että jättävät tuon sipulin väliin.


Meksikon pippuri ei ollut mitenkään kovin tymäkkä, mutta riittävän säväyksen toi kuitenkin. Ensikosketuksemme Mifuun oli reseptiikan puolelta helpohko, mutta emme varmasti jätä testejä tähän. Seuraavaksi otetaan käsittelyyn lapsiperheen klassikot, eli paniikkipasta ja pikawokki. Ensimmäisessä Mifulla korvataan kaikille tuttu j-liha, jälkimmäisessä se random raaka-aine, mitä nyt ikinä sattuu olemaankaan. Lisätietoa Mifusta ja ihan ammattilaisten laatimia vinkkejä löydät tämän linkin takaa.


Täydellä vatsalla arki sujuu paremmin,

T:Petri

Kommentit

Suositut tekstit