Sunnuntai perinne

Melkein joka sunnuntai aamiainen samalla kaavalla. Välillä ehdotan muutoksia, mutta yleisö ei halua. Tytär totesin tänään, että hän haluaa jatkaa perinnettä sitten omassa perheessään. "Meinaat siis tehdä joka sunnuntai samanlaisen aamiaisen, eli munakokkelia, pekonia ja tuoreita croisantteja?", kysyin. "Ei, kun mies tekee, minä nukun pitkään", hän vastasi. Niinpä tietenkin, hän haluaa siirtää perinteen eteenpäin tismalleen samanlaisena.


Sosiaalista mediaa selaillessa tulee väistämättä mieleen, että kaikki muut jaksavat olla aktiivisempia viikonloppuisin. Olisihan tänäkin viikonloppuna ollut paljon mielenkiintoista nähtävää, Kentin konsertti yhtenä esimerkkinä. Mutta kun ei saa aikaiseksi, ei sitten millään. Kotona lepäily ja touhuilu houkuttelee tällä hetkellä paljon enemmän. Tämä ei toki koske kaikkia. Tytär on kyläluutaillut meidänkin edestä. Eilen oli kaverin Halloween synttärit, tänään toisen kaverin saman teemaiset kekkerit.


Poika on viettänyt pientä urheilutaukoa ja syventänyt ystävyyssuhteinaan verkkopelikavereihin. Skype on auki koko ajan. Linjan toisessa päässä on ollut usein samanhenkinen poika pohjois-Suomesta. Tullut melkein tutuksi jo meillekin. Se hyvä puolihan noissa nykyajan peleissä on, että niitä pelataan yhdessä muiden kanssa, ja uusia tuttavuuksia on tullut ympäri Eurooppaa. Ehti kuitenkin leipomaan köksän läksyiksi tulleet sämpylät. Ei tosin aikonut tehdä ihan heti uudelleen, kun tuhlaantui yli tunti tehokasta peliaikaa.


Vaimo väsytti itsensä treeneissä sen verran perusteellisesti, että kiukutteli pyykkikoneella solmuun menneitä paitoja. Kävin avaamassa solmun, ettei tulisi sen pahempaa hammasten kiristystä.

Näistä tunnelmista kohti uutta viikkoa.

Petri

Kommentit

 1. Hyvän perinteen tyttäresi siirtää tulevaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He, täytyy jäädä seuraamaan, että kuinka onnistuu ;)

   Poista
 2. Yhteiset kiireettömät aamuhetket ovat kyllä mukavia! :)

  VastaaPoista
 3. Viikonloput ilman tekemistä ovat ihania! Sellaisia saisi olla enemmänkin. Ihana perinne, meillä samantyylinen. Isä ja tytär 5v laittaa yhdessä, minä luen sängyllä.
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne :) Meillä poika auttaa välillä croissanttien ja kattauksen osalta.

   Poista
 4. Ihana perinne. Mitä croissantteja käytätte? Olen koittanut löytää hyviä croissantteja, mutta kaikki (no, olen kokeillut vasta S-ryhmän ja Lidlin versioita) tuntuvat olevan aika, hmm, ei niin parisian.

  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehdään aina Danerollesin purkkitaikinasta. Koostumus ei ole lähelläkään aitoa, mutta ovatpahan ainakin tuoreita :)

   Poista
 5. Ihailen tuota astioiden estetiikkaa; Marimekkoa, Arabiaa ja Wirkkalaa ja tietenkin niistä sämpylöistä iso plussa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit