Joulutunnelmia

Yhteistyössä: Marimekko

Tein kaksi vähän erilaista lähestymistä joulun tunnelmaan. Aloitetaan ruokailutilan kattauksesta. Yleensä joulu on täynnä tumman punaisia ja täyteläisiä sävyjä. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin kokeilla mitä syntyy, jos jätän perinteiset sävyt taka-alalle, ja lähestyn talven juhlaa hieman raikkaammin. Kuusikuosi Kuusikossa tuo joulupöytään raikkaan tuulahduksen, ja palauttaa mieleen yhden täkeimmän jouluperinteen, kuusenhakuseikkailun lumisessa metsässä. "Onko tämä hyvä", sitä pohditaan hartaasti, samalla kun kuusesta karisteltu lumi sulaa hiljalleen niskassa. Ja miten niin monesti, se ensimmäinen tai toinen kuusi on sitten kuitenkin se paras, mutta sen todetakseen täytyy luonnollisesti arvioida vähintään kymmennen ehdokasta.


Keraamisen Liekki -kynttijänjalan yksinkertainen muoto tuo myös mieleen lumisen luonnon, ja messingin värinen mansetti suojaa alla olevaa pintaa. Pihakatajasta napatut oksat lisäävät vielä ripauksen havumetsan tunnelmaa Flower maljakoissa.


Makkarin puolella esillä ovat perinteisemmät punaisen ja harmaan sävyt. Harmaa Kumiseva huopa sopisi vaikka lempituolin lämmikkeeksi tai päiväunipeitoksi kuusenhakureissun uuvuttamalle joulun viettäjälle. Sängyn tunnelmalliset punaiset lakanat ovat saman sarjan uutuuksia.


Makuuhuoneeseen on myös katettu aikuisten herkutteluhetki. Jos pitäisi arvata, Oiva Koppa tarjouluastiasta tulee yksi tämän talven sisustus- ja kattaushiteistä. Keraaminen Koppa on todella sympaattinen ja monikäyttöinen. Kuten kuvista huomaakin, sopii se aivan yhtä hytin glögimausteiden kuin pipareidenkin tarjoiluun. Kopan nahkaisen kädensijan saa irrotettua pesun ajaksi.


Pakkaspäivänä lämmittävän glögin voi tarjoilla söpöistä Oiva Räsymatto Glögimukeista. Punaisten Räsymatto tai mustien Varvunraita -mukien kaveriksi voi hankkia vielä mukavasti vaihtelua tuovat saman sarjan keraamiset lusikat. Vanhempien herkkuvaunun kynttilänjalka on myös Oiva Räsymatto sarjasta.

Olisipa pian jo joulu!

T. Mervi

ps. Marimekko myymälöissä ja verkkokaupassa on sunnuntaihin 11.12.2016 saakka kaikki Oiva-mukit hintaan 13 €/kpl. Etu koskee normaalihintaisia tuotteita ja on voimassa uusille ja nykyisille Marikylä-jäsenille.

Kommentit

 1. Ihanat tunnelmat ja mun suosikki on tuo Koppa! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin. Pitää varmaan hankkia itselle joululahjaksi :) -Mervi

   Poista
 2. Hei.
  On teän tarjoiluvaunussa tuo ylempi taso "kellertävä" ?
  Ostin vasta tuon ko.vaunun ja paketin tullessa olin vähän järkyttynyt tason sävystä...Luulin että se on puhtaan valkoinen....

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit