Asennevamma

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Blogimedia ja Stella kodinhoitopalvelut

Kodinhoitopalveluita tarjoava Stella haastoi meidät ja myös teidät, hyvät lukijamme, pohtimaan palveluiden hyödyntämistä arjen helpottamiseksi. Käytämmekö ulkopuolista apua, jos kyllä, miksi? Jos emme, sekin kiinnostaa.


Meidän perheessä palveluita ei ole juurikaan hyödynnetty. Aikaisempi työnantaja tarjosi mahdollisuuden sairaan lapsen kotihoitajaan, sitä hyödynsimme muutaman kerran. Lapset olivat ihan pähkinöinä. Joku tuli lellimään heitä koko päiväksi. Kritiikkiä tuli vain kerran, kun hoitaja ei ollut myöntänyt riittävästi ruutuaikaa, aivan mahtava tyyppi! Mutta muuten, ei. Mutta miksi? No, minäpä kerron oman näkemykseni, Mervi voi toki olla eri mieltä.


Syy numero yksi, kotikasvatus. Kyllä, se heijastuu vahvasti omaan asennemaailmaan vielä näin nelikymppisenäkin. Kenelläkään ei käynyt siivoojaa, eikä palveluita ostettu muutenkaan. Ei ollut varaa, mutta ei olisi varmaan asennekaan antanut myöten. Itse tehtiin kaikki. Kaadettiin puut ja veistettiin sukset joilla hiihdettiin susia karkuun. Ulkopuolisen avun käyttäminen olisi ollut noloa, eikö nuo muka saa hoidettua omia asioitaan?

Syy numero kaksi, raha. Raskiiko sitä? Monta sataa euroa kuukaudessa. Mieluummin imuroin itse vitutukseen melkein räjähtäen kuin maksan jollekin muulle. Taas, perkele, tämä eteinen on hiekkainen kuin Sahara vaikka ulkona on lunta. Mistä ulottuvuudesta nuo ipanat tänne sitä kantavat.
Ja vielä, minkälaisen mallin lapsetkin saavat, jos oppivat siihen, että joku muu siivoaa jäljet? Kysyn vaan.


Noh, olisiko miettimisen paikka. Millainen meidän elämämme on ja miten haluamme aikamme investoida? Yritän vältellä ilmauksen "kiireistä" toistamista koska sen sanominen on jotenkin niin pateettista, joten sanotaanko nyt vaikka niin, että onhan tässä kaikenlaista. Monena päivänä matkassa on parikin muuttujaa. Vapaa-aikaa on kohtalaisen vähän. Siitäkään en viitsi valittaa, kun itsepähän on elämänsä rakentanut ja työnsä valinnut. Mutta, kun sitä vapaa-aikaa on rajallisesti, kuten tuli todettua, ehkä sen tosiaan voisi käyttää muutenkin kuin imurin varressa hammasta purren. Mutta vähän tätä täytyy kuitenkin vielä miettiä, koska toisaalta se on niin vaikea olla tekemättä mitään korvien välissä hyödylliseksi miellettyä.


Tiedän asenteeni vääräksi, ja harkitsen mielipiteeni muuttamista. Ehkä mahdollisesti olisimme ansainneet ne siivouksesta tai muista kodinhoitotöistä vapautuvat tunnit vapaaksi. Ja jos näin kävisi, voisin käyttää sen ajan vaikka tanssimalla tyttäreni kanssa Antti Tuiskun uuden sinkun tahtiin, niin kuin joskus tapaamme tehdä. "Mun on pakko twerkkaa, jotta saisin fyrkkaa", vaikka nyt twerkattaisiinkin ihan vain rentoututumisen vuoksi.

Mutta, nyt on sinun vuorosi kertoa mitä mieltä olet palveluiden ostamisesta. Kannattaa ehdottomasti klikata vastaamaan Stella kodinhoitopalveluita koskevaan tutkimukseen tästä linkistä. Vastaaminen vie vain hetken ja kolme onnekasta oman mielipiteensä kertonutta vastaajaa voittaa jotain hienoa, puhtaan kodin Stellan toimesta! Palkintona siis kolmelle kolmen tunnin kotisiivous -lahjakortti, kelpaisi kyllä!

Siivouspäivän tunnelmissa,

Petri

Kommentit

 1. Meillä käy siivoojaa joka 6. viikko. Tämä on osoittautunut hyväksi, koska silloin itse pitää vähän siivota siinä välissä (imurointi, pölyt, vessat).

  Mutta sitten koittaakin taas onni, kun 6. viikon kohdalla tulee siivooja, joka vie matot ulos, pyyhkii liesituulettimen, hinkkaa kivitasot, pesee kodinhoitohuoneen kurasyöpön, imuroi eteisen vaatekaappien kivet, pesee pesuhuoneen liat, jne.

  Tämän jälkeen itse voi nopeasti taas pestä tarvittaessa ennen seuraavaa siivojaan kertaa, mutta ei välttämättä ole pakko imuroida sohvatyynyjen väliä, tai alta, kun tietää että taas siivojaa kohta tulee ja tekee täysin perusteellisen siivouksen.

  Mielestämme tämä on kaiken arvoista ja siitä mielellään maksaa hieman. Jos siivoojan jälki ei tyydyttäisi niin sitten olisimme varmasti eri mieltä ja lopettaisimme palvelun. Mutta nyt kun siivooja puhdistaa ihan kaiken talossa ja eikä ole mitään huomauttamista, päin vastoin ihaillen katsomme jälkeä, niin tämä on sitä pientä arjen luksusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa oikein hyvältä järjestelyltä. Vakavan harkinnan arvoiselta :)

   Poista
 2. Minulla on tuo sama asennevamma.
  Mietin voisinko liennyttää sen verta, että siivousapua käyttäisi edes pari kertaa vuodessa.
  Lapset siivoa viikoittain meidän mukana, jotta syntyy ymmärrys siisteyden perusteista. Jään miettimään investoinko robotti-imuriin vai apukäsiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi sitä varmaan vähintään sen verran liennyttää. Sama, lapset on osallistettu hommiin, ja pari kertaa ovat siivonneet koko talon kahdestaan :) Olen itsekin odotellut, että robotit vähän kehittyisivät vielä. Sehän olisikin hyvä, että robotti hoitaisi perussiivouksen, itse vähän korjailisi, ja ammattilainen hoitaisi ajoittain sitten perusteellisemman.

   Poista
 3. Olen nainen joka taistelee pääkopassaan vastaan siivouspalvelua. Periaatteen nainen, joka ei anna periksi vaan kokee olevansa huono ja saamaton, jos ei pysty itse huolehtimaan kodin siisteydestä. Lattioiden imuroinnit ja luuttuamiset hoidetaan kiukkuisena, väsyneenä ja hammasta purren, takaraivossa äänen huutaen samaan aikaan että mitä muutakin pitäisi ennättää tehdä. Huhhuh!
  Nim. Nainen, 2 teiniä harrastuksineen ja reissutyötätekevä mies

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko sinäkin Kainuusta? Jännä miten tiukkaan ne periaatteet ovat iskostuneet, ehkä meidän molempien pitää funtsia tämä juttu uusiksi ja relata vähän :)

   Poista
 4. Meillä kävi aiemmin siivooja kerran viikossa perjantaisin. Aivan ihanaa, kun sai viikonlopun aloittaa puhtaassa kodissa. Kyllä sitä siivoamista ja järjestelyä siitä huolimatta riitti viusihenkisessä koiraperheessä. Koira ja lapset tuovat uskomattoman määrän hiekkaa sisään vaikka koiran jalat ja maha aina pestäänkin kura-aikana ulkoilun jälkeen.
  Nykyisin meillä käy kodinhoitaja useamman kerran viikossa ja puutarhuri kerran kuussa. Arvatenkin asumme ulkomailla. Täällä tällainen on hyvin tyypillistä, monilla on vielä lastenhoitajat erikseen. Suomalaisella mentaliteetilla on ollut hieman vaikea tottua esim. siihen, että joku muu petaa sängyt, mutta nyt olen kyllä oppinut nauttimaan tästä. Toiset arjen asiat sitten taas vievät täällä enemmän aikaa hoitaa.
  Kiva, jos postauksia tulee jälleen useammin - teidän blogi on niin hyvä ja tykkään tyylistänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentistasi. Onhan tuo vähän eri maailma, mutta maassa maan tavalla, ota vain ilo irti paikallisesta palvelusta :)

   Poista
 5. Täällä toinen asennevammainen.Kyllä se kodista saatu malli on tiukassa vielä 5-kymppisenäkin.En ikimaailmassa pystyisi kertomaan yli 8-kymppiselle äidilleni, että meillä kävisi siivooja. Naurakaa vaan tai itkekää, mutta tämän ymmärtää vaan toinen, jonka ovat kasvattaneet sotavuodet nähneet vanhemmat.
  Pitkän pohdinnan jälkeen olen päättänyt ostaa siivousapua mm. ikkunoiden pesuun, saunan/pesutilojen suursiivoukseen. Anonyymin kertoma, joka 6.viikko käyvä siivoussysteemi, kuulostaa täydelliseltä.Viikkosiiovukset haluan hoitaa itse jatkossakin mutta osan tulen ulkoistamaan.(Ja ei en aio kertoa tätä äidilleni)
  Hyvää sunnuntaita, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehdään näin, ei kerrota äidille, sillähän tästä selviää ;)

   Poista
 6. Täällä jo periaatteistaan luopunut nelivitonen toteaa, että siivoja joka toinen viikko torstaisin, on taivaasta. Käytän viikonlopun sitten muuhun kuin nurkkien hinkkaamiseen ja nosta vaikka lasin punaviiniä sen kunniaksi perjantaina työviikon jälkeen. Eikä ota pattiin, enkä tunne huonoa omaatuntoa
  (enää). Ja hei, kyllä sitä siivoamista riittää vielä ihan koko nelihenkiselleperheellekin, vaikka siivooja käykin. Kiitos kivasta ja hyvää mieltä tuottavasta blogistanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kivasta kommentista. Jos blogimme tuottaa joskus hyvää mieltä, se on hieno juttu!

   Poista
 7. Tuo kotisiivous olisikin ihana. Minä haaveilen, että saisin semmoisen tilattua tuossa kevään aikana. Olisi mukavaa, kun tällä kertaa joku toinen tekisi meidän kevätsiivouksen. Meillä on niin kiire töissä ja lasten harrastukset vie aikaa, että joskus ei tiedä kuinka kaiken mahduttaa omaan aikatauluun.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit