Muistijälkiä


Kaupallinen yhteistyö: Suomen Blogimedia ja Moccamaster

Moccamaster. Miehellä oli vahva mielipide asiasta. Minä sain päättää aika pitkälti ensimmäisen yhteisen kotimme sisustuksen, ja myös seuraavien. Petrin vaatimuslista oli melko lyhyt. Hän vastaa viihde-elektroniikasta, ja Moccamaster pitää olla. Asia selvä. Ja tämä tarina on tosi, vaikka se tuodaankin esille tämän sponsoroidun postauksen lomassa.


Kyseinen kahvinvalmistuslaitteiden klassikko muistuttaa minua suhteemme alkuajoista. Mies oli läksynsä lukenut. Testivoittaja, 10-vuoden takuu, juuri oikea lämpötila. Hyvän lopputuloksen takaa kylmä vesi ja puhdas keitin. Ajoita keittäminen niin, että kahvi vasta valmistuu, kun kahvin ystävät istuvat pöytään. Tuoreena ja kuumana kahvikin on parasta. Itse en ole ihan samanlainen fiilistelijä, mutta pidän toki hyvästä kahvista. Harmittaahan se, jos investoi kaupungilla kalliiseen latteen ja laatu ei miellytä.


Lapsille Moccamaster tuo mieleen myös muistoja mummolasta. Maalaistalo, vieraita käy päivässä enemmän kuin meillä kotona puolessa vuodessa. Kahvipannu porisee ja mummon leipoma pulla maistuu, allekirjoittaneelle liiankin hyvin. Jännä juttu, kotona ei ole koskaan vaaleapaahtoista kahvia, mutta siellä maalla se maistuu oikein hyvin. Johtuukohan se tuoreesta maidosta?

Moccamaster haastoi meidät miettimään parhaita kahvimuistoja. Oikeasti on aika vaikea nimetä yhtä yksittäistä hetkeä, kahvi kun kuuluu kiinteästi arkeen ja juhlaan. Mutta jos oikein pinnistää, palautuu mieleen miehen kanssa vietetty uusi vuosi Pariisissa ja kaupunkikävelyn päätteeksi nautittu kupponen Les Deux Magots -kahvilassa. Siitä taitaa olla aikaa kuutisen vuotta. Sen jälkeen ei ole vastaavia reissuja tehty, ehkä olisi aika.

T. Mervi

Kommentit

 1. Moccamaster kyllä keittää hyvät kahvit. Itse tykkään tummasta paahdosta ja ihan raakana :) Parhain kahvi hetki on pitkän vaellus reissun jälkeen nuotion ääressä eli kunnon nokipannu kahvit, tietysti kuksasta ja kanelipullan kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan romanttiset nuotiokahvit! Tuosta on vaikea laittaa paremmaksi. :)

   Poista
 2. Moccamster on ihan paras! Muuta ei meille kyllä huolita :)

  VastaaPoista
 3. Moccamasterin kahvi vaan on parasta! Meillä käytössä silloin, kun minä keitän kahvit. Isännän en anna koskeakaan siihen - se sotkee sen alta aika yksikön kahvinporoihin ja saa käyttää toista keitintä;)

  VastaaPoista
 4. Täällä myös Moccamaster kuulunut yhteiseen talouteemme jo 16 vuotta! :)

  VastaaPoista
 5. Moccamaster on tietysti ihan ykkönen, mutta todella ihana on myös paitasi!! Saako udella onko tämän kevään hankinta ja mistä? :)
  Tässä blogissa voisi olla enemmänkin asukuvia, koska sulla on todella hyvä tyylitaju myös pukeutumisen suhteen. Valoa kevääseenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Paita on Lindexin kevään mallistosta. Aurinkoa keskiviikkoon!

   Poista
 6. Hei, teidän keittö on aivan ihana! Saanko kysyä millaisella mekanismilla laatikot toimivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, keittiön laatikot toimivat pomppu mekanismilla.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit