Koko totuus hyggeilystä

Kirjoitan blogiin: Sunnuntai. Vihdoinkin hetki levolle ja hyggeilylle. Ajattelin sytyttää takan ja nauttia sen lämmöstä sekä hyvästä kirjasta suloisessa hyggeilynurkkauksessa, joka rakentuu Ton -tuolista, lampaantaljasta, Balmuirin tuoksukynttilästä ja pöytänä toimivasta puupöllistä. Kuivien koivuhalkojen tasainen rasahtelu takassa rauhoittaa mielen ja luo kotiin lempeän tunnelman.

Mietin todellisuudessa: Sunnuntai. Lavastin juuri takan viereen pienen hyggeilynurkkauksen. En todellakaan aio sytyttää takkaa, siitä tulee hiki eikä tuolissa voisi istua ilman lämpöhalvausta. Kuka muutenkaan istuisi kovassa tuolissa kirjaa lukemassa, kun samassa tilassa on tarjolla nojatuoleja ja sohva? Pakotin miehen roudaamaan puupöllin autotallista, jotta saisin sen päälle kotoisaa tunnelmaa lisääviä elementtejä; teekupin ja Balmuirin kynttilän. Polttelen takassa raksa-ajoilta jääneitä laudan paloja. Näyttää siltä, että niistä ei päästä eroon koskaan. Ne näyttävät erityisen ikäviltä halkokorissa ja ostankin koriin ajoittain koivuhalkoja esteetikon silmää miellyttämään. 


Blogissa: Hankin kylällä sijaitsevasta kukkakaupasta kauniin kimpun ilahduttamaan koko perheen viikonloppua. On tärkeää tukea lähiseudun yrittäjiä, jotta palvelut pysyvät naapurustossa. 

Todellisuudessa: Hankin kukkakimpun K-Kaupasta ruokaostosten yhteydessä. Piti mennä kukkakauppaan, mutta unohdin aikeeni työkiireiden kuormittaessa ajatuksia. Lisäsin kimppuun kuitenkin aiemmin kukkakaupasta ostamani eukalyptuksen oksat, koska ne eivät suostuneet asettumaan kauniisti toiseen maljakkoon. Oksien painopiste on jotenkin vinksallaan. Ne tipahtelevat maljakosta pöydälle, mutta kukkakimpun reunoille sullottuna ne ovat riittävän tiiviisti eivätkä pääse putoamaan.


Blogissa: Viilenevistä keleistä kertoo lattialla oleva lampaantalja, joka kuului islantilaiselle lampaalle. Lammas  vaelteli vapaana karuissa ja jylhissä Islannin maisemissa. Se eli hyvän ja iloisen elämän. Taljan tuotannossa ei ole käytetty ympäristölle haitallisia kemikaaleja ja se luo ihanaa tunnelmaa olohuoneeseen.

Todellisuudessa: Viilenevistä keleistä kertoo lattialla oleva, kauniin ruskean sävyinen lampaantalja, joka oli ehkä sittenkin hieman ylihintainen ostos. Pepe tykkää nukkua taljan päällä, varsinkin nyt kun sen turkki on trimmattu lyhyeksi. Kiva, että lammas eli vapaana ja ympäristö on huomioitu tuotannossa, mutta varmasti ihan hyvä bisnes on tämä kuolleiden eläinten taljojen myynti. Toivottavasti rahaa ohjautuu myös tuottajille eikä bisneksestä hyödy pelkästää lopputuotteen myyjä. Lienee turhaa jeesustella pidempään vapaista lampaista, niin kauan kuin hankin kaupasta ruokapöytään tehotuotettua lihaa. 


Blogissa: Hankin eilen kirjahyllyyn syysluettavaksi Dan Brownin uusimman kirjan. On ihanaa uppoutua hyvään kirjaan syysmyrskyn ulvoessa ikkunan takana. Rauhassa nautittu teekupponen ja Balmuirin tuoksukynttilä kruunaavat hetken. Täydellinen tapa ladata akkuja viikon varalle. Balmuirin käsin tehdyssä Meadow kynttilässä yhdistyvät niityn vihreät ja pinkin mantelin kukan tuoksut. Vanilja tekee tuoksusta hurmaavan. Kynttilän sisältämä kasvivaha takaa siistin ja kauniin palamisen ja elegantin tuoksun.

Todellisuudessa: Hankin eilen kirjahyllyyn syysluettavaksi Dan Brownin uusimman kirjan. Se on varmaa, että kirjasta tulee kiistaa miehen kanssa. Jännä nähdä kumpi ehtii napata kirjan lukuun ensimmäisenä. Laitoin kupin pussiteetä, joka ehti jäähtyä kuvausten aikana. Meillä juodaan niin harvoin teetä, että Marimekon teekupit ovat käytössä lähinnä kuvauksissa. Balmuirin 35 euron arvoisen kynttilän palamisessa ei ole mitään ihmeellistä tai erityisen hienoa. Tuoksu on mukavan mieto, mutta alkaa tympäistä kuvauksen loppuvaiheessa. Olen käyttänyt kynttilää peittämään Pepen pierujen lemua. Tuohon tarkoitukseen olisi toiminut varmasti myös joku edullisempi versio, mutta onhan kynttilä kaunis katsella. Nyt alkoi myös mietityttämään, että sisältyyköhän kuvattuun tilanteeseen räjähdysvaara, jos koira päästelee kaasuja liian lähellä kynttilää. 


Blogimaailmassa on käyty keskustelua blogien muuttumisesta hajuttomiksi ja mauttomiksi, väljähtäneiksi. Bloggaajat ovat entistä varovaisempia kantaa ottavien kirjoitusten kanssa, koska ne houkuttelevat anonyymejä mielensäpahoittajia purkamaan pahaa oloaan blogien kommenttibokseissa.  Pitääkö sisustus/koti -blogien tekstien olla mukavaa vaaleanpunaista unelmaa ja inspiroivia kuvia, vai kestääkö lukijat myös realistisempaa arjen kuvausta ja ajatusten virtaa? Olemme yrittäneet pitää omat tekstimme rentoina ja totuuden mukaisina, ja näin on tarkoitus toimia myös jatkossa.

Kaunista alkavaa viikkoa,

Mervi

Kommentit

 1. Tää oli niin huippu! Jatkakaa hyväksi havaitulla tyylillä, niin blogi kyllä pysyy sopivan erilaisena ja virkistävänä tapauksena! Kiitän viihdyttävistä lukukokemuksista! :)
  - Pikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikka! Jatketaan samalla linjalla, kun ei muutakaan oikein osata :)

   Poista
 2. Peukku tälle 👍🏻 Voisit Mervi haastaa muutkin bloggaajat tällaiseen postaukseen. Vaikka täytyy kyllä todeta, että jos on ihan pas.. päivä, niin silloin ei blogiin ilmesty mitään postausta. Tai jos kuvat menevät pilalle, niin en julkaise niitä. Totuuden pakoilua sekin tai sitten sitä rohkeuden puutetta, hmm 🤔 Summa summarum, kyllähän se anonyymien ilkeily varmasti vaikuttaa blogiteksteihin ja aiheisiin. Harmi 🙁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos peukusta ja laitetaan haaste harkintaan :) Joo, ei tule juttuja täältäkään jos on ihan kökkö päivä.

   Poista
  2. ja hei, nappaa Tanja ihmeessä aiheesta kiinni, mikäli tuntuu mielekkäälle. :)

   Poista
 3. Kiitos! Hymyilin koko blogitekstin ajan, mutta Pepen pierun kohdalla nauroin ääneen. Loistavaa!
  -kata-

  VastaaPoista
 4. Hauskasti kirjoitettu ja näinhän se varmaan usein onkin .
  Entäs siinä kohden kun olet saanut edun yhteistyöpostauksesta ja pitäisi kirjoittaa " totuuden mukaisesti " ? Ts. myytkö mielipiteesi edun vuoksi ?
  Blogi on aivan ihana, en millään pahalla tätä tarkoita . Blogit kuitenkin ovat valtava mainosalusta !
  Joskus ei vain jaksa näitä selata sillä suurin osa teksteistä yleensä on mainontaaa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä kysymys. Kaupallisia juttuja kirjoittaessa muistaa kyllä aina, että joku maksaa tästä meille. Silloin olemme töissä, ja käyttäydymme sen mukaisesti. Mutta toisaalta, valitsemme yhteistyöt tarkkaan tarkoittaen sitä, että hyväksymme vain ne kumppanit, joista voimme kirjoittaa ilman hampaiden kiristelyä. Kaupalliset yhteistyöt merkitään myös selkeästi, jotta lukijatkin ymmärtävät, että milloin teemme laskutettavaa työtä. Mikäli aihe kiinnostaa, avaan mielelläni enemmän!

   Poista
 5. Kiitos näistä nauruista, tulen lukemaan tämän vielä uudelleen !

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus ja jatkakaa samalla rennolla tyylillä bloginne kirjoittamista.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jatketaan varmasti, koska kuten jo ylempänä todettu, ei oikein muuta osatakaan!

   Poista
 7. Paras blogi kirjoitus pitkään aikaan. Luen varmaan kirjoituksen uudellen ja seuraan blogiasi nyt jatkuvasti. Kiitos ��

  VastaaPoista
 8. Ihan paras teksti!!! Te niin rokkaatte :D

  VastaaPoista
 9. Heh, olipa hauska postaus. Ja todennäköisesti nuo asiat on realismia monessa muussakin kodissa. Täytyypä kurkkua läpi blogiasi. Ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näinhän se varmasti menee muillakin, mutta eivät ole niin hönöjä, että kertoisivat. Tervetuloa mukaan!

   Poista
 10. Mahtavaa Mervi! Näinhän se menee, mutta sun kuvat on aivan liian hyggejä, ensi kerralla lisäät vielä ne pilalle menneet otokset, joita uskon, että teilläkin on monia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Juu, ehkä joka kymmenes kuva onnistuu jotenkuten, perusjuttu :)

   Poista
 11. Amen! Tämä oli niin hyvä ja just sitä itseään :D Olen itsekin meinannut toteuttaa samanmoisen kun nämä niin osuu ja uppoaa :)

  VastaaPoista
 12. Iso peukku tälle, olipas hauskasti kirjoitettu :D

  VastaaPoista
 13. Heh, olipa kiva postaus :)

  Hauskaa alkavaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista ja hyvät jatkot myös sinne!

   Poista
 14. Huikea postaus - näitä lisää. Huomioni kiinnittyi kuvien tuoliin: saanko kysyä, mistä se on hankittu? Niin kaunis!

  VastaaPoista
 15. Hyvä ja hauska postaus. Näinhän se menee usein :-)

  VastaaPoista
 16. Ihanan rehellistä ja aitoa. Jatkakaa samaa rataa :)

  VastaaPoista
 17. Kiva postaus, rehellistä ja hauskaa

  VastaaPoista
 18. Ihanat kuvat. <3 Olen minäkin joutunut keittämään useampaankin kertaan uudet teet kuvaamisen jälkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, ei niitä ehdi juomaan samalla kun yrittää kuvata :D

   Poista
 19. Ai vitsit tää oli mainio. :'D Kyllä se on niin, että päälleliimatun fiilistelyn kyllä huomaa. Itse olen luopunut jo aikaa sitten kaikesta teeskentelystä ja turhan hehkuttamisesta. En ole tainnut ehtiä raksavuoden aikana ja sen jälkimainingeissa edes hyggeillä. Rehellisyys ja aitous kiinnostaa! Vaikka sitten koiranpierujen muodossa. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Jatketaan aidolla linjalla pieruja väistellen :)

   Poista
 20. Ihan huippu, tämä oli hauska postaus! Alkoi hymyilyttää tätä lukiessa, joten näitä lisää :)

  VastaaPoista
 21. Hauska postaus! Ja teillä on tosi kaunista ja kotoisin näköistä!

  Meillä on kohta uuden sohvan hankinta edessä ja teilläkin oleva sohva olisi yksi vaihtoehto. Meneekö sohvatyynyt ikävästi kasaan / onko ollut häiritsevää? Entä istuintyynyt? Muoto ja mallivaihtoehdot olisi meille tosi sopivat, meille tulisi iso kulmasohva tai kulmasohva divaaniosalla. Harvasta sohvasta saa riittävän suurta kulmasohvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Istuintyynyt pitävät ryhtinsä hyvin, selkänojatyynyt saa kääntää
   aina viikkosiivouksen yhteydessä. Ei mielestäni häiritsevää. Se ainoastaan häiritsee vähän, kun Pepe rötköttää selkänojatyynyn päällä. Kyseinen tyyny vaatii sitten aina vähän enemmän uudelleen muotoilua. Kaikin puolin laadukas sohva on. Meillä ollut jo reilut viisi vuotta, ja hyvältä näyttää edelleen.

   Poista
 22. Ihana postaus!
  Tuollaista kiiltokuvamaista postsusta en kyllä itse ole harrastanut, mutta tuollaisiin kyllä törmää silloin tällöin:)
  Ei silti voi tietää onko tilanne aina lavastettu vai todellakin todellinen:)
  Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sanoisin, että yleensä lavastettu tavalla tai toisella. Mutta eihän siinä mitään väärää ole, ihmiset tykkäävät katsella kauniita kuvia, välittämättä siitä onko täysin realistista vai ei.

   Poista
 23. Tää Pepelä tai " Pöpilä "on ihan paras päivän pelastaja- blogi!!!

  VastaaPoista
 24. Anna mennä, vapaalla kynällä! Osaat tuottaa tekstiä, joka viihdyttää. Sulla on varmasti hyvää settiä ja sanottavaa.
  Ja jos kaduttaa, niin ainahan voit perustaa aikuisbarbeille tarkoitetun pseudoblogin myöhemmin. ������

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta Sari! Ei edes onnistuisi barbiblogi meiltä.

   Poista
 25. No ei tämä ainakaan hajuton postaus ollut! Jo pelkällä rajauksella saa todellisuutta poistettua/vähennettyä kuvista ja mielikuvia voi luoda helposti muutamalla sanalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Tuuli! Onneksi haju ei välity blogin välityksellä.

   Poista
 26. Apua miten mahatava kirjoitus!!! Siis ihan huippu teksti ja tekstiin sopivat kuvat! Tällaista lukee mielellään eikä vain sen takia, että on ronskia totuutta! Ja parasta on tuo suloinen 'haiseva' photo bomber <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu. Pepe on melkoinen photo bomberi :)

   Poista
 27. Buahahahhh!!! Ihan paras :)) Pepen pierujen lemua!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit