Muistoja Barcelonasta

Posti toi tällä viikolla terveiset kesän Espanjan matkalta. Kyseessä ei ollut mitenkään lämminhenkinen tervehdys, vaan paikallisen parkkipirkon tiukkasäyvyinen muistutus maksamattomasta sakosta. Olisin tuon voinut maksaa aikaisemminkin, jos olisivat jonkun tavan maksun suorittamiseen tarjonneet. Mutta pikkujuttuja, ainahan sitä reissussa sattuu ja tapahtuu. Kaikenlaisia vaikeuksia kaupunki ja koko Katalonia kohdannut reissumme jälkeen, toivottavasti asiat kääntyvät parempaan suuntaan, tavalla tai toisella.

Olimme tosiaan ensin viikon Costa Bravalla, ja sen jälkeen pari päivää Barcelonassa. Molemmat olivat kivoja, mutta jos pitäisi valita, Barcelona. Hinta -laatusuhteeltaan mahtavia ravintoloita, paljon näkemistä ja kokemista. Ehdottomasti yksi kivoimpia kaupunkeja meidän perheen mielestä. Vaimo oli jälleen kerran tehnyt erinomaisen hotelli valinnan aivan Plaza Catalunyan vierestä. Siitä oli näppärä hypätä metroon ja kohti seikkailuja. 

Alla pari kuvaa Tipidapolta. Näkymät ovat vaikuttavat, varsinkin livenä!


Güellin puisto oli varsinkin rouvalle pakollinen vierailukohde, ja viihdyttiin siellä me muutkin. Päivän liput oli myyty loppuun, joten emme päässeet kurkistelemaan paviljonkien sisäpuolelle, mutta itse puistokin oli vaikuttava, ja jäipähän jotain seuraavaan kertaan. Tuottoisa kaveri tuo  Gaudí ollut ja tyyli sen verran omaleimainen, että tekemänsä rakennukset erottuvat kyllä Barcelonan kaduillakin.


Pakollisella turistilistalla oli tietty myös vierailu Sagrada Famílialla. Mutta kun pääsimme perille huomasin, että kirkkohan on keskeneräinen rakennustyömaa. Ajattelin, että tehkööt ensin valmiiksi kirkkonsa, ei viitsi nyt mennä mitään rakennustyömaata pällistelemään, niitä on nähty ihan riittävästi!


Camp Nou, tottakai! Isä ja poika suorastaan liikuttuivat ensivierailulla. Seuraava tavoite olisi sitten päästä uudelleen paikalle silloin kun kausi on käynnissä. Nyt jouduimme vain kuvittelemaan täyden katsomon tunnelman. Mutta huolimatta tyhjästä kentästä, pääsymaksun arvoinen kokemus meidän perheelle.


Kivoja muistoja, jos jätetään se parkkisakko pois laskuista. Täytyy maksaa pois heti kun toipuu tästä lauantain gaalaväsymyksestä.  Perhereissut on ihan parhaita ja kohtahan sitä voi alkaa jo suunnittelemaan ensi kesän seikkailuja. Tiedä vielä, mutta se toissakesäinen Portugali jäi kyllä mieleen, kenties sinne takaisin?

Voimia loskan keskelle,

Petri & Mervi 

Kommentit

Suositut tekstit