Gaalapaniikki

Herään kesken päiväunien, tajuntaani on iskeytynyt ajatus, jonka olen kaiken kiireen keskellä onnistunut unohtamaan. Perjantaina on se gaala, jossa meidän kotikutoinen Moderni puutalokin on ehdolla vuoden Koti -blogiksi. Nyt on maanantai ja makaan kotona potien kurkku- ja lihaskipua. Ihme juttu ettei nenu valu, mutta aivastelen sitäkin vuolaammin. 

Mutta perjantaina se on, The Blog Awards Finland 2017. Käyn unen ja valveen rajamailla dialogin itseni kanssa ja yritän hahmottaa, kuinka suuri härdelli tästä vielä syntyy.

Järjen ääni: No, onko sulla siihen tilaisuuteen sopivaa asua?

Paniikki pään sisällä: On mulla yks Zalandosta tilattu musta mekko. Kävin eilen Zalandon sivuilla ja huomasin, että mekko on alennuksessa. Ei muuten ollut silloin kun minä sen tilasin. Harmittaa! Ja mekkokin näyttää ihan perunasäkiltä. Tästä tulee fiasko isolla F:llä. Tuohon mekkoon kuuluu kapeat olkaimet, mutta ei ne oikein tahdo pysyä ylhäällä, niinpä teippaan ne piiloon. Joo, en ole mikään käsityöihminen ja unohtui hoitaa tämä olkainjuttu ajoissa kuntoon.

Järki: No hyvä, sulla on siis mekko. Ei ehkä ihan ykkösvalinta, mutta mekko kuitenkin. Onkos sulla asusteet katsottuna valmiiksi; sukkahousut, kengät, korut, laukku...?

Paniikki: Apua, ei ole! Enkä ehdi enää shoppailla mitään, ei auta kuin turvautua tuttuihin, kaapista löytyviin asusteisiin. Muutamat sukkikset on kyllä pakko hakea vaikka työmatkalla.

Järki: No, mites sitten noi tukka- ja meikkiasiat, oletko varannut kampaajaa tai meikkaajaa? Itsehän et ole kovin kummoinen meikki-/hiustaiteilija. Muistatko, kun tyttäresi kysyi ylioppilaskuvasi nähtyään kohteliaasti, että mitä mieltä äiti itse ole kulmakarvoistasi? Ei ollut 90-luvulla tietoa microbladingista.

Paniikki: Ei hemmetti. Itse joudun kaiken tekemään!

Vedän peiton pään yli. Flunssakin tuntuu pahenevan.

-Mervi


(Toim. huom! Sairaana asiat saavat helposti todellista suuremmat mittasuhteet. Kunhan potilas lakkaa kieriskelemästä itsesäälissä, tästä tulee mitä mainioin gaala. Mieskin on hankkinut tilaisuuteen uuden hienon Turon puvun, jo viikkoja sitten.)

Kommentit

  1. Sie olet aina niin tyylikäs,ettet voi näyttää huonolta.Tsemppiä iltaan, jos ei muuten niin huumorilla 😊😊😊

    VastaaPoista
  2. Myös minä luotan tyyliisi ja osaamiseesi, upea ilta tulossa teille!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit