Kompromissikohde Rooma


Taisi olla puhettakin, että Rouva alkoi ehdottelemaan kaupunkilomaa uudenvuoden tienoille. En ymmärrä miksi kukaan haluaisi kaupunkilomalle jos vaihtoehtona olisi laskettelu? Suomen talvi on niin lyhyt, että aina kun on mahdollisuus, pitäisi mennä mäkeen. Hänen ensimmäinen ehdotuksensa oli New York. Ilmeisesti teki kuitenkin investointilaskelman, ja vaihtoi ehdotuksensa Roomaksi.

Rooma, voitteko kuvitella. Miksi kukaan haluaisi mennä Roomaan jos vaihtoehtona on Ruka, Vuokatti tai Iso-syöte? Antakaa yksikin syy. Pizzaa ja pastaa saa hiihtokeskuksissakin. Kirkko on joka kylällä, jos niitä tykkää kattella. Eikä se Colosseumikaan mikään niin uniikki juttu ole, löytyyhän sellainen Las Vegasista ja Legolandistakin, niin kuin työkaveri osuvasti huomautti. Ja shoppailla voi Prismassakin.

No, käytiin aiheen tiimoilta napakka keskustelu ja päädyttiin kompromissiin, mennään Roomaan. Tiedän jo, että Roomalla ei ole minulle mitään annettavaa, ja aion raportoida tämän via dolorosan  aikaisesta ahdistuksestani tänne blogiin.  Onneksi on enää muutama viikko siihen kun tuo reissu on ohi!

Ja tuo hotelli Damaso johon kuulemma majoitutaan ja josta kuvat ovat. Tuskin tarjoilevat edes minttukaakaota ja juhlamokkaa.T. Petri


kuvat: Damaso Hotel Rome

Kommentit

 1. Hulluja nuo Roomalaiset (näin tietää kertoa luotettava tietolähde Asterix-lehdessä), joten niitä kannattaa matkustaa katselemaan vaikka vähän kauempaakin! Niitä ei nimittäin löydy New Yorkista, eikä varmaan Leviltäkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leviltä löytyy vain Hullun Poro, ei sinne uskalla mennä :)

   Poista
 2. Ehkä tuo Rooma on kurjuuden huippu, kun vielä katsoo kuvia tuosta hotellistakin! No, mitä sitä ei taipuisi rakkaan vaimonsa eteen tekemään:) hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan vain vaimon takia tuonne suostun vastentahtoisesti lähtemään.

   Poista
 3. Ciao Petri, toivon, että matka Roomaan on enemmän la dolce vita kuin Via dolorosa. Roomassa koet historian siipien havinaa. Jos Rooma vie sydämesi, käy Fontana de Trevilla ja heitä kolikko suihkulähteeseen, niin matkustat uudestaan Roomaan. Tiedäthän, kaikki tiet vievät Roomaan

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit