Mitä uutta kuuluu sisustusrintamalle?

No eipä juuri mitään ihmeellistä, mutta jotain pientä kuitenkin. Viileät kelit ovat pitäneet minut poissa pihahommista ja olen tyrehdyttänyt pahimman kukkien istutusvimman hankkimalla kotiin uuden viherkasvin. Kasvi on kilpipiilea, mutta jostain syystä muistan kasvin nimen toistuvasti väärin ja kutsun sitä tilapiaksi, joka puolestaan on ahvenen näköinen kala. 


Kilpipiilea sopii kuulemma hyvin kärsimättömille viherpeukaloille, jotka haluavat nähdä kasvutuloksia ennemmin nopeasti kuin hitaasti. Kasvin pitäisi olla myös helppohoitoinen eli aivan täydellinen viherkasvi. Ostin kasvin ja ruukun Granitista ja samasta kaupasta löytyi myös terassille sopiva tyyny ja pehmuste. Ajattelin heittää pehmusteen terassilla olevan aurinkotuolin päälle. Polyrottinkinen aurinkolaveri on ollut tovin ilman pehmustetta ja bonuksena laverilla oleilusta saa auringonpalvoja takareisiinsä ristinolla pelin ruudukkoa muistuttavat painaumat. Kevyt pehmuste on helppo sateen sattuessa kääräistä rullalle ja siirtää sisälle turvaan. 


Höpötin muutama viikko sitten peilin asentamisesta keittiön seinälle. Voit lukea jutun täältä. Tarkasteltuani tilini saldoa kriittisesti ja nukuttuani muutaman yön sain paremman idean. Päätin luopua tässä kohtaa peilistä ja korvata sen makuuhuoneen puolella olevalla Tiina Kivisen taululla. Pidän kovasti teoksen maanläheisistä sävyistä ja toivon taulun sitovan keittiötä vielä enemmän osaksi avointa oleskelutilaa. Tämä suunnitelma sai myös mieheltä hyväksyviä nyökkäyksiä. 


Ihanan kevätauringon valaistessa kotia huomaan kaipaavani nurkkiin ilmavuutta. Suunnitelmissa onkin rullata olohuoneen tarjoiluvaunu makuuhuoneen puolelle yöpöydäksi. Vaunuun on hyvä kerätä kasa parhaimpia kirjoja, joita on kiva fiilistellä sängyssä. Samalla olohuoneen terassin oven edusta avartuu, kun trafiikki pation puolelle kelien lämmetessä kiihtyy.


Lopuksi vielä sananen tulevista postauksista. Meiltä on kysytty todella paljon kuinka viime kesänä aloitettu terassin harmaannuttaminen on sujunut ja kuinka projekti etenee? Tulemme tekemään aiheesta jutun kevään aikana. Viime vuonna aloitetun harmaannuttamisprojektin ensimmäisen osan pääset lukemaan täältä. Tulossa on myös juttua siitä, millainen urakka on tehdä kesälomasuunnitelmia teini-ikäisten lasten, sekä perheenjäsenten erilaisten näkemysten ristitulessa. 

Aurinkoisin terveisin,

Mervi

Kommentit

Suositut tekstit