Samppanjaa, pizzaa ja taidetta


Olipas vauhdikas äitienpäiväviikonloppu! Lauantaina Grand Champagne Helsinki -tapahtuma vanhalla ylioppilastalolla. Kuulemamme mukaan maailman toiseksi suurin samppanjaan erikoistunut tapahtuma maailmassa. En tarkistanut tiedon todenperäisyyttä, jos se nyt ylipäätänsä on tarkistettavissakaan, mutta paikalla olleiden tuottajien lukumäärä oli vakuuttava! Myös kaupungin parhaimmistoon kuuluvat ravintolat olivat pystyttäneet tapahtumaan omat keittiönsä, joten tarjolla oli todella loistavia makuja lasissa ja lautasella.


Vierailun mieleenpainuvin kokemus oli Leclerc Briantin Abyss -samppanja, joka upotetaan uudelleen korkituksen jälkeen kypsymään mereen 60 metrin syvyyteen 15 kuukaudeksi. Herkullinen, kuiva samppanja, joka sopii erikoisen kypsytysmenetelmänsä puolesta oivaksi lahjaksi vaikkapa meren ystäville. Tuottajan mielestä aavistuksen tiukan Grand Blancin makua pehmitettiin samppanjalle epätyypillisesti tarjoilemalla se decanterin kautta. Jos joku etsii näyttävää karahvia on tämä Riedelin Mamba varmasti sellainen. 


Paikalla oli myös tuottajan toimari Frédéric Zeimet, joka innostui poseeraamaan suositun suomalaisen blogin amatöörivalokuvaajalle ;)


Sunnuntaina palasimme Helsinkiin koko perheen voimin toisenlaisella agendalla. Koska äitienpäivä, lapset suostuivat lähtemään Ateneumiin katselemaan kotimaisia klassikoita ja František Kupkan näyttelyä. Kovin monipuolinen ja tuottelias taiteilija, jonka tuotanto ei ollut yhden tempun varassa. Näyttely jatkuu 19.5. saakka, eli vielä viikko aikaa tutustua näyttelyyn. Kulttuurin jälkeen vuorossa oli lasten taidetta enemmän odottama ohjelmanumero, pizzat koko perheen suosikki pizzeriassa, Via Tribunalissa.

Juhlahenkilön eri rouvan mielestä viikonlopun ohjelma oli täydellinen. Vaikka miehen tilaama yhdistetty äitienpäivä- ja syntymäpäivälahja ei ehtinytkään saapua ajoissa. Palataan siihen sitten myöhemmin.

T: Petri & Mervi

Kommentit

Suositut tekstit