Terassin harmaannuttaminen vol 2

Kaupallinen yhteistyö: Osmo Color


Noin vuosi sitten alkanut terasssin harmaannuttaminen on edennyt silleen kivasti, että alkukäsittelyn jälkeen ei ole tarvinnut tehdä mitään muuta kuin antaa ajan kulua :)

Projekti aloitettiin vuosi sitten pesemällä vanha öljy pois harjakoneella. Juttu vuoden takaa löytyy tämän linkin kautta. Hionta olisi ollut parempi, mutta sopivaa vuokrattavaa konetta ei tuohon hetkeen löydetty.

Pesun jälkeen terassi käsiteltiin Osmo Color Organowood puun harmaannuttajalla. Ensimmäinen kerros  Organowood Puunsuoja 1:llä, joka käynnistää puun harmaantumisen. Toinen käsittely puun kuivuttua Organowood Puunsuoja 2:lla, joka suojaa puuta vedeltä ja vesiliukoiselta lialta. Ympäristöluokitellut puunsuoja-aineet aloittavat käsittelyn jälkeen prosessin joka harmaannuttaa puun pinnan. Vauhdittajana tässä prosessissa toimivat auringonvalo ja kosteus. Osmo Colorin sivuilta löytyy tarkemmat työohjeet, joita kannattaa toki noudattaa mahdollisimman hyvä lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kuten todettu, meidän terassi oli käsitelty aiemmin sävytetyllä öljyllä, joten lähtäkohta projektiin ei ollut paras mahdollinen. Tästä huolimatta, lopputulos on oikein hyvä! Kun vertaa meidän terassin väriä Osmo Colorin kuviin huomaa, että värivaihtelua on jonkin verran ja meidän terassi on aavistuksen tummempi. Johtuu varmasti aiemmista käsittelyistä ja öljyn jämistä. Mutta pienet sävyvaihtelut eivät haittaa, tykkäämme kovasti!

Ja niinhän siinä kävi kuten odotettiin, terassi ja Pepen turkki mätsäävät kivasti. Välillä saa koirulin jälkiä siivoilla. Tänään yritti ilmeisesti istuttaa tennispallon kukkaruukkuun. Ajattelikohan laittaa kasvamaan?

Lämpimiä kevätpäiviä,

T:Mervi, Petri & Pepe

Kommentit

  1. Mielenkiintoinen projekti tuollainen harmaannuttaminen. Itsekin haluaisin hieman uudistaa terassiamme täällä Turussa. Harjakonepalvelu on sellainen mitä olen hieman pohtinut juurikin tuon öljyn poistamiseen. Hauskaa, että koiran turkki on lautojen kanssa samaa sävyä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit