Tilkka Italiaa juhlapöytään ja piknikille


Kaupallinen yhteistyö: Wineworld & Suomen Blogimedia

Kevät on valon ja juhlien aikaa. Pääsiäinen, vappu, äitienpäivä, valmistujaiset ja illanviettoja. Säiden suosiessa ulkoruokailua ja eväsretkiä. Meidän mielestä parhaita juhlista ovat ne joissa on rento ja välitön tunnelma, ja tarjolla on riittävästi hyvää ruokaa ja juomaa.


Saimme maisteltavaksi pohjois-Italiasta, Veronan alueelta tulevia Antiche Terre Veneten tilan luomuviinejä. Amore -luomuviinien sarjasta löytyy koko värien kirjo, mutta keväiseen juhlaan valittiin valkoinen ja punainen viini. Viinit ovat saaneet inspiraation Romeon ja Julian kotikaupungista Veronasta. Amore viinit sopivat täydellisesti, niin maun kuin ulkonäön puolesta kesähäihin.


Rentoon juhlapöytään katettiin Italia teemaan sopien antipastoja. Lämpimäksi alkupalaksi chilin ja valkosipulin kanssa reilussa öljyssä paistettuja katkarapuja. Alkuruoan kaveriksi sopii erityisen hyvin Amore Oro Bianco -valkkari, joka on sopivan ponteva pärjätäkseen mausteisten alkupalojen seurana. Mutta näen kyllä myös lämpimän kesäpäivän, jäillä täytetyn coolerin, terassin ja tämän valkkarin yhdistelmän erittäin kutsuvana. Lisää lämpöä odotellessa!Salamin, juustojen ja muiden tuhdimpien antipasto -herkkujen kanssa maisteltiin luomusarjan täyteläisintä edustajaa, Amore Assoluto Biologico -punaviinia. Antipastojen lisäksi tämä viini sopii ulkona grillattujen annosten kaveriksi. Mehevä flank steak, itse tehty perunasalaatti ja aioli kutsuvat tätä viiniä seurakseen. Kuten myös huolella hyvistä raaka-aineista valmistettu herkullinen vegehampurilainen. Viini ei ole liian tuhti miedonpienkaan makujen seuraksi, mutta kuitenkin riittävän vahva ja luonteikas avotulella tai hiilellä kypsennettyjen herkkujen seuraksi.


Juhlapöydän jälkiruokana oli tarjolla koko perheen suosikkiherkku, porkkanakakku. Onneksi maistuu myös lapsille, ettei tule vanhempien syötyä kaikkea sitä sokeria ja voita mitä kyseinen leivos sisältää. Toisaalta, ehkä se porkkana terveellisenä vihanneksena kumoaa muiden raaka-aineiden vaikutuksen?

Alkon valikoimista löytyvät ja myös verkkokaupasta tilattavissa olevat Amore Oro Bianco ja Amore Assolute Biologico ansaitsevan paikkansa kevään ja kesään juhliin. Nautitaan valosta ja hyvästä seurasta, iloa kevääseen!

Petri & Mervi

Kommentit

Suositut tekstit