Sähkösuunnitelmat ja todellisuus.

Muistan, kun istuimme sähkösuunnittelijan kanssa heinäkuussa. Silloin ajattelin, että tämä oli nyt tässä. Ei muuten ollut. En tiedä miten muilla, mutta meillä on ainakin ajatukset muuttuneet alkuperäisista aika paljon, varsinkin valaistuksen osalta. Uutta näkemystä on tullut myös pätevien yhteistyökumppaneiden suunnalta, kiitokset siitä heille.

Upotettavat, himmennettävät loisteputket hoitavat yläkerran yleisvalaistuksen. Mietimme edelleen noiden korvaamista ulospäin samalta näyttäviltä LEDeillä. Paremmat asiantuntijat kuitenkin epäilivät, että LEDit eivät vielä oikein tuollaisissa valaisimissa toimi pistemäisyyden takia. Molto Lucen lisäksi upotettavia putkia löytyy ainakin Fagerhultilta, joista kuva alla. Alempana yleiskuva yläkerran valoista ja sähköistä. Kuvasta puuttuvat toki elementeissä olevat varaukset, niiden paikkoja emme sentään ole muuttaneet. Välineinien pistorasioiden paikat ovat eläneet ja uusiakin sijainteja olemme huomanneet tarvitsevamme. Valmista pitää alkaa suunnitelmien osalta olemaankin, varsinaiset sähkötyöt alkoivat nimittäin tänään.

Fagerhult Notor, upotettava.Maarit oli löytänyt alakerran  vessaan tyylikkäältä vaikuttavan seinävalaisimen. Tuollaisen voisi laittaa päätyseinälle, alla kuva valosta ja suunnitelmasta.

Astro Alba 0828Tänään saimme myös ensimmäisiä ajatuksia saunan osalta. Kuten kuvista näkyy, tilat ovat kohtalaisen pienet, joten paljoa pähkäiltävää ei ole. Odotan kyllä, että saan laittaa saunan lämpiämään. Takana on kohta vuosi evakkomajoitusta, ilman saunaa!


Kommentit

 1. Xal:lta löytyy myös upotettavia ja himmennettäviä loisteputkivalaisimia. Meidän valaistussuunnitelmaa voi ihmetellä täältä: http://osmankaami.wordpress.com/osmankaamin-piirrustukset-ja-kuvat/

  Xal:n valikoimaan pääsee tutustumaan täältä: http://www.teclux.fi/?p=ideakuvasto&product=9

  Tämä nyt tuskin mitenkään teidän suunnitelmiin enää vaikuttaa (vai vaikuttaako? :) ), mutta vaihtoehtoisena ratkaisuna tiedoksi.

  Meillä suurin piirtein samanmoinen siivu takana saunatonta elämää (taloyhtiön yhteistä saunaa en laske edes korvikkeeksi) - odotus alkaa olla jo käsinkosketeltavaa päästä raapaisemaan tulet ekaa kertaa oman saunan kiukaan alle ja nauttia ensimmäisistä löylyistä.

  Otto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, vielä ehtii hyvin mukaan harkintaan. Itse en ole uskaltanut edes tämän taloyhtiön saunaa testata :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit