Modernin puutalon ensimmäinen vuosi

Kakkua ei tehty, mutta juhlistetaan blogimme syntymäpäivää kuitenkin kirjoituksella ja kiitoksilla. Tasan vuosi sitten, 27.8.2011, julkaisi Mervi ensimmäisen postauksen. Kaksi päivää tuon kirjoituksen jälkeen alkoivat tontilla varsinaiset rakennustyöt. Viime vuoden elokuussa tunnelma oli jännittyneen odottava. Olimme aloittaneet matkan, jonka määränpää oli tiedossa, mutta reitti ei.

Ehkä oli ihan hyvä, ettemme tienneet kaikkea tulevaa, vaan säntäsimme hankkeeseen suhteellisen sinisilmäisinä. Ei sillä, että olisimme kohdanneet mitään ylivoimaisia vastoinkäymisiä, mutta onhan tässä matkan varrella riittänyt pohdittavaa ja säädettävää. Mutta nyt ei harmita. Talo on pystyssä ja suurin piirtein valmis. Budjetti meni pitkäksi, mutta olen ymmärtänyt, että hankkeemme ei tässä suhteessä muodosta kovin suurta poikkeusta.

Olen miettinyt useamman kerran, että miksi oikeastaan aloitimme blogin kirjoittamisen. En ole pystynyt omalta kohdaltani yksilöimään mitään yksittäistä tekijää.  Taustalla oli halu dokumentoida ja jakaa tapahtumia, ja joinain hetkinä blogi on toiminut jonkilaisena virtuaalisena rippituolinakin. On ollut hauska huomata kävijämäärien kasvavan tasaisesti, ja lukijoiden kommentit sekä kysymykset ovat kannustaneet meitä jatkamaan hankkeemme jakamista.

Eli kiitokset teille lukijoille ja tukijoille, toivottavasti viihdytte kuulumistemme parissa jatkossakin! Ja suuret kiitokset tietenkin myös kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ovat olleet rakentamassa taloamme. Ilman hyviä tekijöitä emme olisi tässä missä nyt olemme.

Alla vielä muutama kuva yksivuotiaan kuulumisista. Niin kuin Mervi kirjoittikin, olohuoneen TV-taso meni vaihtoon. Kyseinen Bestå on ensimmäinen kiiltäväpintainen kaluste olohuoneessamme. Vaikka pidämmekin mattapinnoista enemmän, ajattelimme, että ihan kaiken ei tarvitse kuitenkaan mattaa olla. Taso piilottaa hyvin sisäänsä johtohässäkät ja toi mukavasti lisää kaivattua säilytystilaa.
Julkisivusta ei enää löydy maalaamatonta puuta, mutta värit ovat edelleen vaiheessa. Ulkonäkö muuttuu vielä paljon, kun saamme maalattua terassin kaiteen ja sisäänkäynnin rimoituksen lopulliseen väriinsä. Piha on vielä täysin kesken, ja suurin osa töistä jätetään suosiolla ensi kesään. Etupihaamme rajaava muuri tehdään kuitenkin ennen talvea, jotta saamme autot parkkiin sinne minne kuuluvatkin ja tilaa lumitöille. Muurin antura valettiin tänään ja kivien pitäisi tulla keskiviikkona. Palataan tähän vielä myöhemmin.Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Onnea yksivuotiaalle ja kiitos kivasta blogista! Täällä seuraillaan jatkossakin :)

  VastaaPoista
 2. Onnea täältäkin, löysin vasta vähän aikaa sitten bloginne! Kävin läpi useita teidän postauksia ja huomasin että melko samaan tahtiin valmistui meidänkin talomme. Olisinpa löytänyt tämän aiemmin. :)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea yksivuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 4. Isosti onnea ja jaksamista projektin sekä blogin parissa

  VastaaPoista
 5. Onnea!! :) Hienolta näyttää kaikki! Bestå on upea! :)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut 1-veelle :)
  Bestå on upea, käytännöllinen ja immee tavaraa :) Meiltäki sitä sarjaa löytyy :) Teän taloki on upea ulkopäinki, ja tietty sisältä :)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea 1-vuotiaalle! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit