Kiukaan korotus

Saunassamme on ollut pieni kauneusvirhe. Laude on asennettu kiukaasen nähden noin viisi senttiä liian korkealle, joten kiukaan kivipesä jää hieman liian alas, kuten alle olevasta kuvasta näkee. Katseltuani kiuasta vajaan vuoden, innostuin tarttumaan toimeen näin alkavan viikonlopun kunniaksi.

Ensimmäisenä mieleen tuleva ratkaisu olisi tietysti latoa lisää kiviä, mutta se ei ole kuitenkaan suotavaa kiukaan toiminnan kannalta.
Ratkaisuksi rakensin pienen, kiukaan alle laitettavan korokkeen yli jääneista haapapaneeleista. Ajoin panelien pontit pois sirkkelillä, katkoin pätkät oikean mittaiseksi ja kasasin kehikon ruuveilla.Kehikon asentaminen kiukaan alle oli kaikista haastavin vaihe. Kaikki kivet piti tietenkin ottaa pois painon taki. Kiukaan kivethän pitäisi latoa uudelleen vuosittain etteivät ne asetu turhan tiiviisti, tuli tehtyä nyt tämäkin samalla. Kiukaan runko on ilman kiviäkin kohtalaisen painava ja ennen kaikkea hankala nostettava, joten jouduin vetämään liinan kiukaan alapuolelta ja nostamaan sen ilmaan lauteen yläpuolelta samaan aikaan kun poika asetteli koroketta kiukaan alle.


Nyt Nuoska näyttää siltä miltä pitääkin. Ja hyvin toimii.

Hauskaa viikonloppua,

Petri

Kommentit

 1. Ja se kyllä näyttää hyvältä! Jos meidän sauna joskus saadaan tyhjäksi remppa- ja kirppiskamasta ja vielä riittäisi remppaintoa, meille voisi muuttaa samanlainen. Mutta nyt on suunnitelmissa ensin toisen kylpyhuoneen kasvojen kohotus...

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuttu tilanne tuo, että projektia riittää :)

   Poista
 2. Oi, teillä on tuo ihana kiuas! Omaan saunaani tuo ei mahtuisi mutta aina sitä kuolaan kun näen sitä. :)

  VastaaPoista
 3. Ai että, teillä on tuo kiuas mistä haaveilen uuteen saunaamme. Olette ilmeisesti olleet tyytyväisiä? Kaunis se ainakin on :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa jotenkin tutulta:) Jos jokin häiritsee silmää, jotakihan sille on tehtävä!
  Tunnistan kyllä piirteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää toki, mutta ei pidä hätäillä, välillä kestää hieman nämä fiksaukset :)

   Poista
 5. Voiko kiukaan alle laittaa puuta? Ettei tule paloriskiä?
  *Heti huolissaan toisten puolesta*
  - Riitta

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit