Miehisemmät messupoiminnat

Kävimme viikonlopun nelosmessuilla (Koti, mökki, puutarha, sisustus) Messukeskuksessa. Liput tapahtumaan saimme Teknokselta, joten kiitokset vain sinne. Tuskin Teknoksella tiesivät, että meidän talon pääväri on heidän sävynsä, 7151, sitä pitäisi varmaan muutamia kymmeniä litroja ostaa, mutta ei taida jaksaa vielä tulevana kesänä. Ja lisäksi, tuli maalattua tuo tytön sänkykin Teknoksen maalilla, joten liput tulivat siinä mielessä oikeaan osoitteeseen.

Ei onnistunut ihan kympillä kyseinen maalausprojekti. Aloitellessani toista kerrosta, en muistanut tarkistaa, että onhan tela varmasti kuiva. Maalin sekaan turskahtava vesi ei ole hyvä juttu. Pinnasta tuli hieman laikukas, joten jouduin maalaamaan koko sängyn vielä kolmannen kerran. Lopputulos on kuitenkin kohtalainen, mutta hieman harmitti pitkän hieromisen jälkeen tuollainen amatöörimäinen moka pintakäsittelyssä.

Mutta messuista. Tarkoitus oli katsella pihan raaka-aineita, lähinnä pihakiviä, mutta huomioni kiinnittyi kuitenkin enemmän hauskempiin tuotteisiin. Tuoreen omakotiasujan ostoslista on suurempi kuin budjetti, mutta nämä hankinnat ovat mielessä, jollain aikavälillä.

1. Painepesuri

Pesuhommia riittää. Tärkeimpänä keväällä terassi ja terassin rakenteet, ennen maalausta. Muutakin huljuttelua varmasti piisaa. En ole vielä jaksanut katsella noita kovin analyyttisesti, mutta malli, jossa on integroitu letkukela voisi olla kätevä. Pitäisikö valita markkinajohtaja Kärcher vai haastaja Stihl?

2. Maaliruisku

Vaikka seinien maalaukseen en aiokaan tulevana kesänä ryhtyä, pohjamaalilla olevat terassin rakenteet pitää kuitenkin käsitellä. Kaide on tiheään kasattua vinorimaa, ja sitä on riittävästi. Siveltimellä sen sutimiseen kulunee vähintään puolet lomasta, joten olen harkinnut ruiskun ostamista. Bochin osastolla oli pätevä kaveri juttelemassa aiheesta, laitetaan harkintaan.3. Grilli

Ei tarvinne perustella. Omakotitaloon kuuluu grilli. Tuttujen merkkien lisäksi messuilla piti omaa osastoaan minulle uusi tuttavuus Planet. Mielestäni tuollainen pöytämälli on siistimmän näköinen kuin perinteiset ratkaisut. Mutta sitten pitäisi tehdä se pöytäkin.
4. Aktiivikaiuttimet

Ei liity mitenkään kesän ulkoilmaprojekteihin, mutta TV-kaipaisi kaverikseen ulkoiset kaiuttimet. Genelecin pienimmät "G Onet" miellyttäisivät ehkä vaimonkin silmää. En tiedä johtuuko juuri vaimoista, mutta tässä uudessa sarjassa on vihreä virtavalo vaihdettu valkoiseksi, joka sopii luonnollisesti paremmin sisustukseen. Tuskin insinööri on sitä itse hoksannut vaihtaa. Mutta tietenkin nämä kaipaisivat sitten kaverikseen edes tuollaisen ihan pienen ja söpön subbarin, sekä ihan huomaamattoman audiomuuntimen, jolla TV:n kautta kierrätettävä digitaalinen äänisignaali muutetaan aktiivikaiuttimien ymmärtämäksi analogiseksi. Saahan sitä ihminen haaveilla.

On muuten hienoa, että maailman parhaat aktiivikaiuttimet tehdään Iisalmessa :)

Tällaiset messupoiminnat tältä keikalta. Mukaan tarttui tukku esitteitä jatkopohdintoja varten. Ainoa hankinta itse tapahtumasta olivat Espanjalaiset mansikat. Hankinta, jonka tiesin jo ostohetkellä virheeksi, mutta ostin silti, ja kaduin kotona.

Mukavaa ja keväisempää viikkoa kaikille!

Petri

Kommentit

 1. Painepesurin osalta suosittelisin tutustumaan Kränzlen (http://www.kraenzle.com/en/) tuotantoon. Olen useamman vuoden "päässyt" käyttämään muiden omistamia pesureita ja nuo kuvissa näkyvät pystymalliset renkailla varustetut pesurit näyttää päällepäin fiksuilta, mutta käytössä ovat sitten jotain muuta.

  Pystymallinen pesuri kaatuu herkästi, kun paineletkussa loppuu pituus ja siitä nykäisee. Muovinen rakenne on ainakin reippaammassa käytössä todettu monet kerrat vikaantumisherkäksi (appiukon Kärcher on käynyt jo kolme kertaa takuuhuollossa vuotavan pumpun takia).

  Päädyit mihin tahansa pesuriin, niin kiinnitä huomiota vesimäärään, älä paineeseen. Paineletkun pituus ja mahdollisesti saatavilla oleva jatko on tärkeitä juttuja myös. Lisävarusteiden ja varaosien saatavuuteen kiinnittäisin huomiota.

  Käyttökohteeksi kannattaa mieltää myös omakotiasujana katto sekä rännit. Katolla mahdollisimman pienikokoinen ja matala, ei renkailla varustettu pesuri on todella kätevä.

  Meillä pesurina on Kränzlen 10/120HD, jota saa esim. Kärkkäiseltä nyt poistotarjouksena 450e hintaan uuden mallin tullessa markkinoille.

  Grillin pitää olla mahdollisimman iso - tietysti! Ja propsit Geneleceistä - niillä meilläkin kuunnellaan musiikkia ja leffojen ääniä.

  Otto.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset vinkeistä Otto. Täytyy katsoa mihin asettuu budjetin ja laatuvaatimusten taso pesurin suhteen. Geneleccien hankkiminen kyllä kiinnostaisi enemmän, mutta vaikea perustella, edes itselleen tässä kohtaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit