Suurten tarinoiden näyttämö

Heippa! Täällä on menossa loman loppukiri ja lähdimme katsomaan mitä kuuluu Tampereelle. Tälle reissulle myös Pepe pääsi mukaan. Onhan hän erittäin hotellikelpoinen koiruus kuten tämä kuva hyvin osoittaa.


Olin tutkaillut etukäteen Tassut kartalla -palvelusta koiraystävällisiä ravintoloita Tampereella ja sieltä kävi ilmi, että Kulttuuritalo Telakan terassille myös Pepe olisi tervetullut. Hieno juttu, päätimme aloittaa Tampere vierailun lounaalla ja suuntasimme Telakalle. Olin varmistanut sääpalvelusta, että torstaina ei Tampereella sada, mutta tieto ei aivan pitänyt paikkaansa. Astuessamme ravintolan terassille, ilma oli viileä ja ensimmäiset sadepisarat ropisivat niskaamme. Ei tullut terassiruokailusta tällä kertaa mitään. Tassumies Pepe palasi autoon ja me muut nautimme pikaisen lounaan ravintolan sisätiloissa. 


Kulttuuritalo Telakan seinien sisältä löytyi tyttären mielestä jotain todella mielenkiintoista. Neiti näki ensimmäisen kerran livenä jukeboxin eli levyautomaatin. Tämä oli Spotify -ajan lapselle outo kapistus, eikä hän meinannut lainkaan uskoa, että biisejä ei todellakaan saa mukaan vaikka niistä maksaa. Näin se matkailu taas avarsi yhden esiteinin tajuntaa, eikä tarvinnut mennä edes Tamperetta kauemmas.


Lounaan jälkeen synkät pilvet hälvenivät ja aurinko porotti lämpimästi. Loppupäivä pyhitettiin lasten toiveesta Särkänniemen vierailulle. Ipanoiden rimpuillessa huvipuiston laitteissa, etsimme me vanhemmat ja Pepe alueelta rauhallisen terassin, jossa vietimme rentoa kesäpäivää auringosta ja ravintolan herkuista nauttien. 


Vietimme yön Tampereella Radisson Blu Grand Hotel Tammerissa, josta kaikki tämän jutun kuvat ovat peräisin. Tammer on Suomen kolmanneksi vanhin hotelli ja se otti ensimmäiset vieraansa vastaan jo 1929. Hotellissa on vieraillut monia suurmiehiä kuten Mannerheim, F. E Sillanpää, Juri Gagarin ja Kalle Päätalo. Rakennus on museoviraston suojelema ja se sijaitsee lähellä Tammerkoskea ja Koskipuistoa. Lyhyt matka puistoon ja veden äärelle saa karvakorva Pepeltä täydet viisi pistettä. 


Minua kiinnosti erityisesti tämän ikonisen, pohjoismaista klassismia edustavan hotellin sisustus, arkkitehtuuri ja historia. Kuinka monia mielenkiintoisia tarinoita hotelli pystyisikään kertomaan sen aiemmista asukkaista, maan historiasta, sen loiston päivistä ja tappion hetkistä. Hotellissa olleen laatan mukaan mm. Törnin jääkärit kokoontuivat hotelli Tammerissa 19.1.1946 ja saivat paikkaan ikuisen porttikiellon. Tässä hotellissa aika todella pysähtyy ja mielikuvitus lähtee vaeltamaan.

Mukavaa viikonloppua, Mervi


ps. loppuun vielä menovinkki kaikille sisustamisesta, upeista kodeista ja historiasta kiinnostuneille lukijoille. Lauantaina 5.8 kymmenet kodit ja julkiset rakennukset Karjaalla ja Billnäsissä avaavat ovensa vieraille Karis - Suomen Paris tapahtuman myötä. Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.  

Kommentit

 1. Iltaa, ei liity aiheeseen mitenkään mutta mulla olisi pari kysymystä teidän sohvasta jos jaksatte pohtia ja kommentoida. :) Meinasin päivittää meidän sohvaa koska se on siirtynyt eri paikkaan, kun minne se on ostettu. Ajatuksena on kenties ostaa 95s/135p palan (ei kumpaakaan päätyä) jatkoksi poikittain 120s pala ikään kuin kulmaksi, kuten teilläkin. Ja nyt arvon, olisiko se pituus 170 vai 205.
  Eli kysymykseen; oletteko olleet tyytyväisiä ton 120*170cm palan kokoon vai onko käynyt mielessä, että se olisi parempi 205cm pitkänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tilassa olemme olleet tyytyväisiä nykyiseen kokoonpanoon, mutta jos tilaa olisi ollut enemmän olisimme varmasti valinneet pidemmän vaihtoehdon. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit