Ihan(a) kamala ikänäkö?


Kaupallinen yhteistyö: Nissen ja Suomen Blogimedia

Noin vuosi sitten huomasin, että katseen tarkentaminen etäältä lähelle tuotti yllättävän paljon hankaluuksia. Käynti optikolla paljasti karun totuuden. Minuun oli iskenyt ikänäkö tai kauniimmin sanottuna aikuisnäkö ja ystävällinen optikko suositteli lääkkeeksi moniteholaseja. 


Moniteholasit. Siis lasit joilla näkee kauas ja lähelle, sekä näiden välille. Ihan kiva juttu, mutta samalla takaraivossa hakkasi hieman masentava ajatus siitä, että monitehojahan käyttää vain ikäihmiset! Tunsin ikäkriisin kolkuttelevan olkapäällä ja kuulin korvissani lähipiirin kuittailut lähestyvästä vanhuudesta.


Vuoden käytön jälkeen ajatukset monitehoista ovat muuttuneet. Ensinnäkään kukaan ei huomaa ovatko käyttämäni lasit monitehot vai yksitehot, siitä on turha ottaa stressiä. Toiseksi, kerron nykyään ihan ujostelematta, että käytän monitehoja ja minusta on aivan ihanaa nähdä maailma kirkkaasti. Kolmanneksi, laseista on tullut yksi tärkeimmistä asusteista. Niitä on kiva vaihdella tyylin mukaan ja ne antavat katseelle kehyksen silloinkin, kun en jaksa meikata. Tietyillä silmälasimalleilla on myös ilmettä liftaava vaikutus eli lasien avulla voi parhaassa tapauksessa pyyhkäistä iästä muutaman vuoden pois ;)


Olen iloinen etten turhamaisuuttani lykännyt monitehojen hankintaa hamaan tulevaisuuteen. Nissenin optikko kertoi lasien hankinnan yhteydessä, että monitehojen käyttöön tottuu helpommin, kun kaukonäkö- ja lähinäkövahvuudet eivät ole kaukana toisistaan. Varhainen käyttö siis helpottaa  laseihin tottumista. Minulla totutteluun meni muutama päivä ja sen jälkeen en ole osannut olla ilman laseja. 

Siirryttyäni monitehoihin olen ottanut uudelleen käyttöön myös rannekellot. Olin luopunut kellojen käytöstä aiemmin, koska käsivarren mitta ja silmien siristely eivät riittäneet kellotaulun kunnolliseen hahmottamiseen. 


Ilahduin kovasti, kun pääsin blogiyhteistyön myötä valitsemaan Nissenin monipuolisista valikoimista uudet moniteholasit. Valitsin syksyn lookia piristämään Ray-Banin tupla sillalla varustetun, kevyen ja pyöreän mallin. Kevyet lasit istuvat hyvin kasvoille ja näyttävät kivoilta myös pipojen ja hattujen kera. Yksilöllisesti hiotut linssit takaavat mahdollisimman laajan näköalueen ja lasien päivittäinen käyttö tuntuu miellyttävältä. 


Uusien lasien hankinnan yhteydessä laitettiin kesällä hankittuihin aurinkolaseihin polarisoivat linssit vahvuuksilla. Ei haittaa enää ajaessa heijastukset märillä tien pinnoilla aurinkoisilla syyskeleillä. 


Nissen haluaa tarjota kaikille moderni puutalo -blogin lukijoille edun syksyn silmälasiostosten yhteydessä:

Näyttämällä tätä postausta Nissen -myymälässä, saat -20% alennuksen ostaessasi normaalihintaiset silmälasit. Kampanja on voimassa 30.11 asti. Alennusta ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Optikon tekemään ilmaiseen näöntarkastukseen pääset varaamaan ajan täältä.  

Kaunista syksyn jatkoa!


T. Mervi


Moniteholasit: Ray-Ban / Nissen
Moniteho aurinkolasit: Hugo Boss Orange / Nissen

Kommentit

  1. Itselläkin on ikänäkö ollut jo monta vuotta. En vain osaa käyttää laseja. Ne tuntuu nenällä ärsyttäviltä. Jatkan siristelyä kunnes lopulta en varmaan näe enää yhtään mitään. Kivat pokat.

    VastaaPoista
  2. Sama juttu, moniteholasit ovat ainoa vaihtoehto. Autolla ajaessa sekä lukiessa tarvitsen laseja. Tulipa mieleen että pitää vartaa aika optikolle. Kivan näköiset lasit!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit