Kaunis koti, ja mahdollinen ilmanvaihto-ongelmaKuulin radiosta, että menestyvä populaarikulttuurin tähti Sanni oli tehnyt sisustusaiheisen soitin- ja lauluesityksen nimeltä "Kaunis koti". Ihan menevän kuuloinen kappale, mutta korvaani tarttui muutama yksityiskohta, jotka jäivät mietityttämään. Päätinkin jakaa omia huomioitani kyseisen kappaleen sanoituksellisiin yksityiskohtiin liittyen. Kommenttini löytyvät säkeistöjen välistä.

Tästä näin lähtee nyt:

"Sä nouset mua ennen niinkuin aina, keität kahvin, luet lehden niinkuin aina Kun mä tuun sun viereen, niin taas sä lähdet, huomaamatta sanon huomenta Sulla on taas joku juttu kesken"

Tämä kuulostaa aika normaalilta ruuhkavuosien elämältä. Monesti toista nukuttaa pidempään, tai parisuhteen toinen osapuoli ehkä vain tykkää herätä aikaisemmin. Aikaisemmin herääjällä voi olla kiire vaikka ulkoiluttamaan koiraa tai pyörittämään omistamaansa yritystä. Mutta hienoa, että hän ehtii kuitenkin lukemaan lehden. Yhteiskunnallisten tapahtumien seuraaminen on hyväksi!

"Mä muistan kun me mentiin Ikeaan, tätä kulmasohvaa ostamaan Silloin me oltiin niin varmoja, et vielä vanhana tässä istutaan Kaikki tavarat on paikoillaan, sä oot meistä parempi siivoomaan, vaik näiden seinien sisällä toisiimme tukehdutaan On meillä kaunis koti"

Kukapa ei olisi Ikeassa käynyt, mutta harva niitä kaikkia reissuja muistaa. On ilahduttavaa, että pariskunta on ostanut sohvan sillä ajatuksella, että sitä käytetään vuosikymmeniä. Hieno asenne kestävän kulutuksen näkökulmasta. Toki herää ajatus, että asetetaanko tässä kohtuuttoman kovia odotuksia Ikean sohvan kestävyyteen? Toisaalta valinta on siinä mielessä hyvä, että yleensä Ikean sohvan ilmetta voi uudistaa päällystä vaihtamalla. Onko kyseessä sellainen sohva? Ei käy selväksi.

"Sä meet nukkuun mua ennen niinkuin aina, katon telkkuu koiran kanssa lauantaina Toisinaan mietin et oonko mä ainoo, joka miettii et jos erotaan, niin kumpi sit saa tämän meidän Ainon"

Tämä kuulostaa siinä mielessä ihan tavalliselta, että tämä aikaisemmin nukkumaan menevä henkilö myös herää aikaisemmin. Näin mainittiin aikaisemmin. Eron ja sen seurausten ajatteleminen on varmaan ihan yleistä. Mikäli ero tulisi, koiran huoltajuus voi aiheuttaa tiukkoja neuvotteluja. Mikäli molemman haluavat koiran, jaettu huoltajuus on varmasti paras kompromissi. Mikäli kumpikaan ei halua koiraa, sille kannattaa etsiä uusi koti, jotta vältytään raskaammilta ratkaisuilta.

"Mä muistan kun me mentiin Ikeaan, tätä kulmasohvaa ostamaan Sillon me oltiin niin varmoja, et vielä vanhana tässä istutaan Kaikki tavarat on paikoillaan, sä oot meistä parempi siivoomaan, vaik näiden seinien sisällä toisiimme tukehdutaan On meillä kaunis koti On meillä kaunis koti"

Sohva tulikin jo käsiteltyä, joten voidaan syventyä seuraavaksi tähän siivouskysymykseen. Tiedän itsekin yhden pariskunnan, jossa toinen on parempi siivoamaan. Jos toisen paremmuus harmittaa, siivousta voi harjoitella yhdessä. Lisäksi esimerkiksi Marttojen sivulta löytyy hyviä siivousvinkkejä!

"Mä vihaan Salkkareita, sä vihaat Salkkareita, mut puoli kahdeksalta katotaan taas Salkkareita Täällä ei keskustella, ei enää rakastella, täällä vaan asutaan"

Tähän kyllä sanoisin aika napakasti, että Salkkarit kiinni ja "Netflix & Chill" -tyylinen toiminta tilalle. Jos tiedätte mitä tarkoitan.

"Mä muistan kun me mentiin Ikeaan, tätä kulmasohvaa ostamaan Sillon me oltiin niin varmoja, et vielä vanhana tässä istutaan Kaikki tavarat on paikoillaan, sä oot meistä parempi siivoomaan, vaik näiden seinien sisällä toisiimme tukehdutaan"

Kerran sohva ja siivoustaidot on jo käsitelty, tartutaan seurvaaksi tähän kertosäkeen suurimpaan teemaan, tukehtumisen tunteeseen. Tulee mielen kaksi mahdollista asiaa, joista tämä tunne voisi johtua. Ensimmäinen vaihtoehto on, että se kulmasohva on vain yksinkertaisesti liian suuri pieneen olohuoneeseen, ja aiheuttaa tukehtumisen tunteen. Ilmavuus lisää viihtyisyyttä! Toinen, todennäköisempi vaihtoehto on mahdollinen ongelma ilmanvaihdossa. Mikäli kyseessä on uusi asunto, on se varustettu koneellisella ilmanvaihdolla. Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, että onhan tuloilman suodatin muistettu vaihtaa? Se pitää vaihtaa mielellään kahdesti vuodessa. Mikäli suodatin vaihdettu tai sen vaihtaminen ei paranna tilannetta, kannattaa ehdottomasti varmistaa ilmanvaihtokoneen toiminta ammattilaisen kanssa mitä pikimmiten! 

"On meillä kaunis koti On meillä kaunis koti On meillä kaunis koti On meillä kaunis koti on meillä kaunis koti"

Kaunis koti on iloinen asia, mutta tärkeää muistaa, että koti on kaunis asukkaitaan varten, ei muita!
Mikäli haluat kuulla kyseisen kappaleen niin sanotusti uusin korvin, löytyy se tästä, ole hyvä.
Mukavaa viikon jatkoa!

Petri

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit