"Tuo talo ei ole taaskaan edistynyt yhtään"

Lapsemme leikkivät eilen viereisessä puistossa kavereidensa kanssa sillä aikaa kun me vanhemmat puuhailimme raksalla. Poikani oli kuullut tuntemattoman rouvan kommentoineen taloamme mielehelleen; "Tuo talo ei ole taaskaan edistynyt yhtään".  Rouva oli täysin oikeassa julkisivun suhteen, ulkopuolella ei ole kauheasti tapahtunut muutamaan kuukauteen, mutta onneksi lausahdus ei pitänyt paikkaansa sisätilojen suhteen.

Presion oli aloittanut sovitun mukaisesti portaiden asentamisen perjantaina, ja puolet rungosta olikin saatu jo valmiiksi viikonlopuksi. Portaat ovat Mittapuu Oy:n tuotantoa. Osat on tehty valmiiksi mittojen mukaan tehtaalla, työmaalla napsitaan vain palaset paikoilleen. Vaikka portaista oli vasta puolet kassassa rakenne vaikuttaa todella jämäkältä. Siitä huolimatta, että saimme portaat erittäin kilpailukykyisellä hinnalla, tämänkin investoinnin kohdalla puhutaan kuitenkin tuhansista euroista.

Alla olevista kuvista näkee hyvin nämä meidän puolikkaat portaat, ja myös porrasvalojen paikat. Mieleisiä ledejä ei ole vielä löytynyt, saa vinkata jos tulee mieleen.


 Näistä ei kannatanut vielä vauhdilla huidella, lopussa odotti puolentoista metrin pudotus.

Suoran nousun osuudelle on suunniteltu neljä porrasvaloa

Yläkerran kylppäri on nyt pirteän turkoosi. Eristeen jälkeen tällaista värien iloittelua ei enää meillä nähdäkään, nautitaan nyt. Kylppäristä muistui mieleen hanat. Vaihdettiin vielä mallia kertaalleen. Itse hana pysyy samana kuin tämän linkin takaa löytyvässä kirjoituksessa, mutta vaihdettiin kuitenkin bidee malliin. Ei sen takia, että suihkua tarvittaisiin niinkään tässä a l k u p e r ä i s e s s ä tarkoituksessa, vaan enemmänkin siivousmielessä. Siis vessan.Alla vielä kuva työmaamme ylpeydestä, perinteisestä työmaakopista. Koppi on jo käytännössä myynnissä, vapautuu näillä näkymin kesäkuussa. Tämän sähköillä ja lämmityksellä varustetun namun sisältä löytyy taukotila, varasto ja WC.  Jos koppi kiinnostaa, laita viestiä, voin laittaa lisätietoja ja kuvia meilitse. Tämä jokaisen sisustajan unelma sopii työmaakäytön lisäksi toki vaikka kesämökiksi tai puolison tilapäiseksi majapaikaksi, vain mielikuvitus on rajana!
Kommentit

 1. Meille tuli Collingwood WL050 ledit yhden aikaisemman rakennusblogin (Villa Omenankukka) innoittamana. Tilasin ne muuntajineen täältä: http://www.inspirationallighting.co.uk
  Tuon muuntajan valinnassa pitää huomioida montako led-valoa yksi muuntaja palvelee. Me tilattiin myös nuo asennusboxit. Ollaan hyvin tyytyväisiä, joskin talon sähköistysurakka on vielä kesken.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Henna vinkistä ja tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
 3. "Tuo talo ei ole taaskaan edistynyt yhtään".
  Aika mielenkiintoista miten ohikulkevia ihmisiä kiinnostaa juurikin rakennuspuuhat. Itselläni tontti on liikennevaloristeyksessä, ja kun jotain puuhastelen tontilla (kovin paljon en ole vielä aikaiseksi saanut kun rakennuslupa vielä puuttuu), niin usein kuulen, kun autot tööttäilevät. Katson sitten tietysti liikennevaloissa seisovien autojen kuljettajia sillä silmällä, että onko siellä joku tuttu kaveri joka tööttäilee. Harvemmin on ollut, useimmiten tööttäily johtuu siitä, että punaisissa valoissa ja jonossa ensimmäisenä oleva auto jää seurailemaan mitä tontilla tapahtuu, eikä sitten huomaa kun valo vaihtuu vihreälle...

  VastaaPoista
 4. Meillä mies just viikonloppuna merkkaili porrasvalojen paikat, neljä porrasvaloa tulisi myös. Ollaan todennäköisesti ottamassa Decolightin (Kalevankadulla showroom) Frame Basic LED valot. Nähtiin ne asuntomessuilla (olikohan Jämerän Cubistic) ja tykättiin.

  VastaaPoista
 5. Raksat näyttävät tosiaan kiinnostavat. Kerran muuten yllätin syksyn pimeydessä pari natiaista seikkailemassa meidän talolla. Eivät olleet mitään tuhoja tehneet, kunhan jännitystä hakivat.

  Kiitokset Anonyymille vinkistä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit