Yksinkertainen on kaunista, myös saunassa

Ilta loppui kesken, kun mietimme uuden kodin saunaratkaisuja. Saimme kuitenkin koostettua Presionia varten alapuolella olevan briiffin.

kuva: avanto architects
Haluamme saunan yleisilmeen olevan v a a l e a. Puumateriaalina esim. vaalea haapa.
Lattiassa vaalea 30x60 II Micron 36W laatta, joka tosin enimmäkseen jää lauteiden alle.

 kuva: Saunavision
Yksikertaiset l e v e ä t lauteet sekä seinä- ja kattopaneelit. Selkeä, levollinen tunnelma.
Kontrastia vaalealle saunalle haetaan tummista saunatekstiileistä.

Kiukaana Tulikiven keraaminen, mattavalkoinen Nuoska (integroitava malli, 10,5 kW)


Olisiko hyvä näin? Ainakin tänään tämä tuntuu hyvälle suunnitelmalle. Huomenna kaikki voi olla jo toisin :)
Tiistai terveisin,


-Mervi-

Kommentit

 1. Oi haapaa mekin oltais haluttu, mutta uskallettiin laittaa vaan meidän yläkerran kylpyhuoneen kattoon ja se on kyllä kaunis... http://koti-kullankallis.blogspot.com/2012/04/onnistumisia.html

  (alakerran kylppärin läpi on käynti arki/kuraeteiseen, eli pelättiin vaalean haapan likaantumista).

  Hyvältä kuulostaa suunitelmat :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä vaikuttaa! Ja ensimmäinen iiiihan päinvastainen suunnitelma bongattu. :) Meille tulossa kontrastia mustasta sormipanelista ja tervalepästä, tavoitteena hämyisän intiimi sauna (neliöitäkin vajaa 2,5 eli sitä se nyt on joka tapauksessa...)

  VastaaPoista
 3. Tykkään, mielummin vaalea sauna kuin kovin tumma! Noita samoja valkokivisiä kiukaita ihailin viime kesän asuntomessuilla.

  VastaaPoista
 4. Tyylillisesti molemmat vien saunat ovat mieleeni, mutta minulle saunan hämyinen tunnelma saunassa/löyöyssä on must. :) Eli siksi emme laita vaaleaa paneelia. Mutten kuitenkaan pidä niistä itse mustaksi käsitellyistä saunoista yhtään.

  VastaaPoista
 5. Ihania! Itsekään en tykkää siitä että sauna on kovin tumma. Tähän tosin voi vaikuttaa se, että meillä on mökillä savusauna ja siellä sitä mustuutta on ja sinne se kuuluu. Tuossa ykköskuvan saunassa on melko muikea ikkuna! Aika huima itse asiassa jos sen takana olisi vaikka ranta... Tiheässä kaupunkiympäristössä ei ehkä ihan niin helmi idea =D Tulikivellä on hienoja kiukaita. Suosikkini on valkoinen Sumu: Se on kuin iso jääpala, mutta kuitenkin kuuma...

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia! Ihan samanlaisia suunnitelmia olen itsekin blogissa pyöritellyt: vaaleaa puuta, valkoisia kiuaskiviä. Meille tosin tulee ihan "perinteinen" hieman ykköskuvan kaltainen puukiuas ja toivottavasti betonilattia. :) Mustat tekstiilit on hauska idea! En jotenkin edes ajatellut, miten tekstiileillä voisi vaikuttaa saunan ilmeeseen.

  VastaaPoista
 7. Niin ja piti mainita, että teille olisi pieni haaste blogissani. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kommenteista kaikille. Tuntuu tosiaan siltä, että tuota vaaleaa voisi lähteä kokeilemaan, mutta vielä on onneksi hieman aikaa pohtia. Kiitokset M haasteesta. Pitää varmaan minun hoitaa, on varmasti helpompaa kuin Merville :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit