Mittatilaus

Päädyimme kiintokalusteiden osalta ratkaisuun, joka ei tullut ihan ensimmäisenä mieleen hanketta aloittaessamme. Olemme miettineet kalusteita syksystä saakka ja pyysimme tarjoukset useammasta paikasta. Lopulta päätimme kuitenkin keskittää hankinnat Mittapuu Oy:lle, eli portaiden lisäksi keittiön, kodinhoitohuoneen, molempien vessojen sekä vaatehuoneen kalusteet tulevat Mittapuun tehtaalta. Edellä mainittujen lisäksi Mittapuu tekee meille eteisen vaatekaapin ja mahdollisesti myös muutamia irtokalusteita.

Mittatilauksena tehtävien kalusteiden hinta ei ole kaikista edullisin, mutta kuitenkin yllättävän kilpailykyinen tunnettujen, isojen keittiövalmistajien kanssa. Kävimme maanantaina tehtaalla suunnittelemassa portaiden, keittiön ja kodinhoitohuoneen yksityiskohtia sekä katselemassa materiaaleja.

Portaiden osalta pähkäilimme liukuesteen toteutusta. Aluksi ajattelimme alla olevassa kuvassa näkyvää alumiinilistaa, mutta päädyimme kuitenkin viereisen mallin mukaiseen uritukseen. Portaiden pintaan tulee parketti, joka ei ainakaan näytepalan perusteella ole liukkaimmasta päästä, joten eiköhän tuo uritus riitä.
Alakerran vessan takaseinä ja todennäkäisesti myös vaatehuoneen ja eteisen kaappien ovien pinta tehdään vaaleaksi käsitellystä tammiviilusta. Alla pari kuvaa viilunipusta, jota puuseppä esitteli viilujen ladontaa suunnitellessaan. Ajatuksena on, että kaappien oviin viilut ladotaan niin, että pinnasta tulee enemmän lankkumainen, eli kuviossa ei haeta peilikuvamaista symmetrisyyttä kuten viilutuksissa yleensä.

Tästä kuvasta näkyy hyvin yleisempi tapa latoa viilutus. Kyseinen iso liukuovi oli menossa toiselle asiakkaalle, ja odotteli vielä pintakäsittelyä.Kodinhoitohuoneen ja yläkerran kylppärin tasoon tulevat tammilankut olivat jo saapuneet verstaalle. Tuolla nipun takimmaisina ne odottavat vuoroaan. Innolla odotamme lopputulosta, ja varmasti laitamme kuvia myös sitten lopputuotteesta.


Jos vain aikaa riittäisi, olisi hauska käydä kuvaamassa myös kalusteiden valmistumista, mutta lisää otoksia sitten näistä viimeistään siinä vaiheessa, kun jotain alkaa jo saapua raksallekin. Jäädään odottamaan puuseppien työnäytteitä.

Kommentit

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta... oman rakennusprojektin vielä odotellessa alkuaan, odotan innokkaasti kaikkia tällaisia innovatiivisia juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Meistä oli myös mielenkiintoista vierailla Mittapuun tehtaalla.

   Poista
 2. Me olemme miettineet mittatilauskalusteita. Tuo yksi kulma keittiössä on nimittäin hieman hassun mallinen, joten siihen on vaikea valmiina mitään löytää. Tästä kirjoituksesta onkin jo aikaa, mutta ovatko kalusteet pysyneet hyvinä?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit