Valojen valmistelua

Talomme yleisvalaistus toteutetaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Fagerhultin upotettavilla Notor loisteputkivalaisimilla. Työmiehet olivat aloittaneet asennusaukkojen sahailun vaatehuoneesta. Ei käy kateeksi. Voin kuvitella, että on kohtalaisen hidasta ja tarkkuutta vaativaa hommaa.
Suihkutilan laatoitus on saumoja vaille valmis. Laatat näyttävät hyviltä, jako miellyttää ja unidrainit sopivat hyvin kokonaisuuteen. Suihkutkin odottelevat jo asennusta varastossa.Mitsubishin pumpun sisäyksikkö oli asennettu paikoilleen kylpyhuoneen oven yläpuolelle. Eihän tuo mikään kaunistus ole, ja on vielä aika näkyvällä paikallakin, mutta sijoitukselle ei ollut kauheasti vaihtoehtoja. Noin sijoitettuna se toivottavasti palvelee edes jotenkin koko yläkertaa, ja hönkii hieman alakerran puolellekin.Talon päädyn laudoitukseen on tehty nyt yksi pykällys lisää, jotta pääty saatiin hieman fiksumman näköiseksi. Aiemmin tuo paikka näytti tältä: http://bit.ly/K7Ts96


Nyt allekirjoittanut ottaa pari päivää vapaata myös raksahommista. Edessä on pieni Itä-Suomeen suuntautuva prätkäreissu. Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Olen aina ihmetellyt. miksi pykällyksiä tehdään. Miksei laudat voisi sahata päästään vinoon/viistosti? Niin että muodostuu ikään kuin suora linja sokkelin ja laudoituksen rajalle. En myöskään pidä muureista, jotka nousevat pykältäen tiheästi...Levottoman näköistä.

  Nopesti tuntuu teillä talo etenevän!

  VastaaPoista
 2. Arvoisa anonyymi,

  Olen samaa mieltä, pykällykset eivät ole mikään silmää hivelevä toteutus, mutta jostain syystä "ainoa" vakiintunut tapa toteuttaa lautaverhouksessa. Olisi hauska tietää onko jossain toteutettu eri tavalla.

  T:Petri

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit