Näkösuojaa

Meillä kävi tänään kaihdinasentaja. Yläkerran oleskelutilaan (keittiö + olkkari) asennettiin kaikkiin ikkunoihin screenit. Päädyimme screeneihin, koska haluamme tässä tilassa säilyttää ikkunoiden tarjoaman maiseman ja valoisuuden, mutta blokata häikäisyn ja kuumuuden. Screenien kangas on valkoinen of (openeness factor) 16%.


Kaikkien verhojen ollessa kiinni, tunnelma on sisällä jännän utuinen.


Pidän screenien rauhallisesta ilmeestä. Isotkin verhot on tehty yhdestä kappaleesta, näin yleisvaikutelma pysyy levollisena. Päätyikkunan verhon kanssa oli tullut mitoitusvirhe ja se jouduttiin lähettämään takaisin tehtaalle kavennusta varten.


Jos kokatessa roiskuu, voi screenin pyyhkäistä puhtaaksi kostealla rätillä.Makkareihin tuli valkoiset No Hole -sälekaihtimet.


Eteisen/portaikon ikkunaan valittiin valkoinen puusälekaihdin. Kaihdin on asennettu ikkunan väliin, sillä olen laiska pölyjen pyyhkijä.


Puusälekaihdin ulkopuolelta.


Muutakin edistystä on päivän aikana tapahtunut. Mies on tehnyt maalaushommia ja peltifirma on asentanut räystäitä. Paljon on vielä tehtävää jäljellä. Alakerran sisääntulon edustalta puuttuu rimoitukset ja piha on kuin pommin jäljiltä. Saunassa ei ole lauteita ja vaatehuoneen suunnittelua ei ole edes aloitettu. 


Mies oli tuonut autotalliin Hartwallin puulaatikon. Laatikko pyöri miehen auton takakontissa vuoden päivät. Minä korjasin laatikon välittömästi parempaan talteen.Torstai on toivoa täynnä ja huomenna on viimeinen työpäivä ennen lomaa!

Aurinkoisia kesäpäiviä,

-Mervi

Kommentit

 1. kauniilta näyttävät screenit- ihanan levolliset!
  Hyvää lomaa myös teille, tulee varmasti tarpeeseen!!

  VastaaPoista
 2. Hei! Kaikki näyttää niin hyvältä, teille on tulossa upea koti! Mukavaa lomaa.

  VastaaPoista
 3. Oi vaude!

  Oliskos screenit sittenkin meillekin, pari asiaa vaan mietityttää...

  Kertokaas nyt kuinka on, miten niistä screeneistä näkyy ulos kun sisällä valot ja ulkona pimeää... Teittekö hintavartailua, suositteletteko jotain tiettyä liikettä ja millä mekanismilla on omanne?

  Kiitos jo etukäteen teille kauniin kodin neuvokkaille asukkaille ja ihanaa alkavaa lomaa!

  VastaaPoista
 4. Samaa olisin kysynyt kuin edellinenkin: eli näkyykö näistä läpi tai estääkö yhtään kämppää kuumenemasta pätsiksi (meilläkin ikkunat lattiasta kattoon..). Me ollaan nyt mietitty lähinnä tavallisia rullaverhoja, mutta nekin pitäisi varmaan tilata, kun ikkunat on niin leveät. Miten nuo eroaa rullaverhoista, onko läpinäkyvyys suurin ero? Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Tämä kyselee samoja asioita kuin Sanna ja Anonyymi. Lisäksi pohdituttaa, miten noista näkyy toiseen suuntaan, eli ulkoa sisälle (etenkin sitten, kun ulkona on hämärää ja sisällä valot) - miten on siis asukkien "yksityisyyden" laita? Oliko suuri hintaero perinteisiin rullakaihtimiin verrattuna vai harkitsitteko edes moisia?

  VastaaPoista
 6. Moikka kaikille!

  Tässäpä vastauksia tämänhetkisen tietämyksen mukaan:
  - Estävät hyvin asunnon lämpenemistä. Blokkaa yllättävänkin tehokkaasti auringonpaisteen tuoman lämmön.
  - Valoisalla noiden läpi ei näe sisälle, mutta sisältä näkee tosiaan hyvin ulos. Ajattelimme, että kerran on isot ikkunat laitettu, olisi sääli blokata näkymää valoisan aikaan.
  - Mekanismina perinteinen ketju. Mekanismi toimii hyvin suurimmassakin verhossa. Noihin saisi akuilla tai verkkovirralla toimivat moottorit, mutta ei mahtunut meidän budjettiin.
  - Talvella, kun ulkona on pimeää ja sisällä valot, screenit eivät toimi täydellisenä näkösuojana. Jos tätä haluaa, kaihdin tai perinteinen rullaverho ovat parempi ratkaisu, tai sitten screenejä pitää täydentää verhoilla. Meidän olohuoneen kohdalla on tosin katuvalo. Luulen, että heijastaa tuota valoa takaisin talvellakin jonkin verran, joten toimii ehkä noiden ikkunoiden kohdalla jollain lailla näkösuojana. Muihin tiloihin valitsimme juurikin yksityisyyssyistä kaihtimet.

  Gardinin myymälässä Espoossa on hyvin esillä screenejä, eri väreissä ja tiheyksissä, joten kannattaa käydä siellä tutustumassa ja testailemassa. Ja jos tosiaan haluaa joskus olla täysin suojassa katseilta, ei riitä yksinään.

  Toivotaan että aurinko paistaa, jotta verhoista saadaan hyöty irti :)

  VastaaPoista
 7. Hei! Kiitos kattavasta vastauksesta :). Juuri tänään kävin paikallisessa liikkeessä tutustumassa kyseisiin verhoihin. Screenit kiinnostaisivat juuri tuon lämpöblokkauksen vuoksi sekä siksi, että näkymä ulos säilyisi. Pitää pohtia tuota "lisäverhojen" tarvetta ko. tiloihin...

  VastaaPoista
 8. Hei! Onpa kauniita kuvia ihanasta kodista. Minkä merkkiset nämä screenit ovat?

  VastaaPoista
 9. Voitko sä laittaa kuvia, miten paljon noi screenit antavat näkösuojaa näin talvisin ulkoa sisälle pimeän aikaan, jos sisällä on valot? Missään netissä kun ei löydy sellaisia kuvia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit