Asiaa matosta

Kirjoittelin eilen, että minua häiritsee olohuoneen matto. Matto itsessään on ihan kiva, mutta se ei enää sopinut tilaan sen jälkeen, kun vaihdoin keittiön ruokailuryhmän alle värikkään maton. Olohuoneen puolelle kaivattiin sävymaailmaltaan neutraalimpaa vaihtoehtoa, joka soveltuisi yhteen keittiön maton kanssa. Tämä on taas hyvä esimerkki siitä, kuinka yksi pieni muutos saa aikaan ketjun muutoksia.

Olen usein harkinnut kotiimme Ikean luonnollista Tårnby mattoa. Jälleen se tuli yhtenä vaihtoehtona mieleeni pohtiessani olohuoneen ilmettä. Hieman mietitytti, olisiko se kuitenkin liian rouhea olkkariin? No, asiaahan ei pysty näkemättä ratkaisemaan. Koska olen tyypiltäni tuumasta toimeen ihminen, suunnistimme lasten kanssa töiden jälkeen Ikeaan lihapullille ja poimimme maton ostoskoriin.

Tällaiselle se nyt näyttää olohuoneessa:


Passaa mielestäni kivasti ruokailuryhmän mattoon.



Kuvat on napattu myöhään illalla, liian heikossa valossa. Kuvien sinertävä sävy tekee ilmeestä kylmän, mutta luonnossa yleisilme on mielestäni lämmin, valoisa ja luonnollinen.

Lopullisen päätöksen maton hankinnan suhteen tein alla olevien kuvien perusteella. Kuvat ovat Ruotsissa myynnissä olevasta asunnosta. Muut kuvat tästä upeasta asunnosta voit katsoa täältä.



-Mervi

ps. vanha olohuoneen matto löysi uuden paikan makuuhuoneesta.

Kommentit

  1. Minullakin oli vuosi sitten tuo samainen matto olkkarissa ja tykkäsin muutoin, mutta voi tavaton sitä roskan määrää mikä siitä matosta lähtee! Se oli meiän matossa niin hiekkaisen oloista roskaa, että pelkäsin jo parketinkin menevän pilalle joten matto sai lähteä! Toivottavasti tuo ongelma on poistunut nuista matoista, koska mattohan on muutoin kaunis :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka kurjaa. Pitääpä olla tarkkana maton kanssa. Alempana olevissa kommenteissa suositeltiinkin maton alle parketinalushuopaa.

      Poista
  2. Näyttääpä todella hyvältä! Ja mun silmiin juurikin tuo kuvien viileys on just eikä melkein ihana :) Kävin livenä tuota mattoa taannoin hypistelemässä ja minun silmiini oli hieman liian kellertävä. Mutta näyttää tuossa teillä kyllä tosi kivalta!

    Olenkohan jo aiemmin kysellyt mitä materiaalia teidän lattia on? Entäs mistä on tuo olkkarin sohva? Teillä on kyllä kaunista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Lattia on: Timberwisen tammi, Cream, harjattu, öljyvahattu, 1-säle -parkettia. Sohva on Adean Band ja ostettu Vepsäläiseltä. Kummastakin ollaan tykätty :)

      Poista
  3. Teillä näyttää ihanalta, niin kodikasta :). Hankin meille saman maton viikko sitten ja oon kyllä tykännyt.

    VastaaPoista
  4. Moikka,
    Sain hyvän vinkin Country Sallyltä, että tuon maton alle kannattaa laittaa parketinalushuopaa tai vastaavaa --silloin lattia pysyy kunnossa. Minulla on ollut tuo matto olihuoneessa nyt vähän yli kuukakauden ja tykkään siitä ihan hirmusti - aion kyllä ostaa toisen samallaisen ylös. Yhtään en ole saanut siitä roskaa lähtemään, joten odottelen milloin se alkaa erittämään tätä hiekkaa..
    Ihanalta näyttää teillä muutoinkin:)))
    T,Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kati, kiitos hyvästä vinkistä. Pitää laittaa huopa hankintalistalle. Ihanalle näyttää teilläkin.

      Poista
  5. Kyllä on teillä kaunista. Meillä on tuo matto yläkerrassa ja en ole huomannut mitään roskaamista. Sen päällä on sitten myös räsymattoa. Mätsää kyllä kivasti yhteen köökin maton kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Retromoderni, tuo räsymatto yhdistelmä kuulostaa mielenkiintoiselle. Toivottavasti blogistasi löytyy siitä kuvia?

      Poista
  6. Loistava väri matossa, ei ole tullut itsellä mieleen mutta nyt kun näkee niin tuo tosi hyvin lämpöä tilaan! Upeaksi on kyllä teidän koti tullut! Ja suloinen tuo keittiön matto myös :)

    VastaaPoista
  7. Hienoa, ettei muilla ole roskannu! Meilä tais olla sitten joku maanantaikappale ja meni roskiin monta euroa rahaa! Imuroin ja tamppasin meinaan vimmatusti että saisin sen kaiken moskan irti siitä ja lopulta pesinkin, mutta se oli viimeinen virhe. Matto rupes haiseen niin järkyttävälle et se oli pakko laittaa roskiin. Nythän mun täytyy ruveta miettiin josko kuitenkin kävisin ostaan uuen samanlaisen jos ei ne muilla oo hiekottanu ja roskannu ;).

    VastaaPoista
  8. Upea tuo uusi matto ja kiva nähdä olohuonetta uusista kuvakulmista. Onko tuo kuinka karhea jalan alla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Enne! Ei tunnu karhealta edes lasten jalkaan. Lapset totesivat yhteen ääneen, että matto hieroo jalkapohjia :)

      Poista
  9. Matto on todella kaunis sopii täydellisesti lattiaanne. Olisin kiinnostunut parketistanne...eikös teillä ollut Timberwisen parketti? Miten ladoitte parketin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi! Kyllä vain, lattia on Timberwisen parkettia. Aiemmasta vastauksestani Marjalle löytyy tarkempi malli. Ladonta-asioissa en ole expertti, mutta meillä saumat kulkevat linjassa. Olikohan tästä apua?

      Poista
  10. Hyvä Mervi, matot sopivat kauniisti yhteen! Mitä kokoa tuo teidän juuttimatto on? Onko kellään kokemusta tuosta matosta ruokapöydän alla, taitaa olla hankala puhdistaa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi :) Meidän matto on kokoa 180 x 250. Olisi tosiaan hauska kuulla kokemuksia matosta ruokailuryhmän alla.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit