Inspiraatiota syyskattaukseen ja sisustukseen

Yhteistyössä Moderni Puutalo ja Marimekko

Pitkiä päiviä töissä, iltamenoja, lasten urheilua ja miehen työmatkoja. Arki on todellakin alkanut. Mutta eipä anneta sen häiritä, nautitaan vapaa-ajan hetkistä rennommin. Aina ei tarvitse kokata neljän ruokalajin illallista eikä kuurata taloa lattiasta kattoon. On täysin ok laskea rimaa välillä, eikös vain? Hyvä tunnelma rakentuu yhteisistä hetkistä ruokapöydän ympärillä, simppeleistä resepteistä ja syksyisestä kattauksesta.


Vaikka minä tuossa kuvassa puolukkapiirakkaa esittelenkin, täytyy tunnustaa, että Petri sen leipoi. Piirakan paistumista odotellessa hän kokkasi myös helpon, mutta herkullisen kanttarellikeiton. Samalla kun minä tein kattauksen ja napsin kuvia. Kaunis kattaus syntyi Marimekolta lainassa olleilla syksyn uusilla Räsymatto ja Siirtolapuutarha -kuosin Oiva astioilla. Kanttarellikeiton syksyiset sävyt toistuvat Sukat makkaralla sarjan laseissa ja kannussa.  

Kattauksen keskiössä olevat Oiva -astiat muotoillut Sami Ruotsalainen halusi tehdä monikäyttöisen astiaston, jossa ruoka näyttää ja maistuu hyvältä. Astioiden kuosit ovat Maija Louekarin töitä. Syksyn uutuuksia on helppo yhdistellä sarjan aiempiin osiin ja vain mielikuvitus on rajana kattausten suunnittelussa.


Jälkiruoka ja tee katettiin rennosti olohuoneen puolelle. Ruokapöydän kaitaliinassa, esiliinassa ja uunikintaassa esiintyvää kaunista Kopeekka -kuosia löytyy myös olohuoneen puolelta huovan ja tyynynpäällisen muodossa. Yksi syksyn upeimmista tekstiileistä on mielestäni sohvan ruskea Sulhasmies tyynynpäällinen. Olohuoneen pöydällä olevaan Urna maljakkoon on helppo rakennella kauteen ja sisustukseen sopivia kukka-asetelmia. Maljakko on myös sellaisenaan näyttävä katseenvangitsija.

Syksyn tesktiiliuutuuksien suunnittelussa on haettu inspiraatiota pimenevien iltojen tunnelmoinnista. Kuosit ovat nimekkään suunnittelijajoukon töitä. Oiva Toikan, Maija Isolan, Vuokko Eskolin-Nurmesniemen, sekä Maija Louekarin ja Sanna Annukan klassikkokuosit ovat tämän Marimekon lämpöisen malliston sydän.


Olohuoneen kotoisa syystunnelma rakentuu puupöllistä, oksista, taljasta, pehmeistä huovista sekä syksyyn sointuvista tekstiileistä ja astioista. Pepekin näyttää tietävän mihin kannattaa asemoitua, kun on jälkiruokaa tarjolla. Alapuolella vielä nopeat reseptit syksyn illanistujaisiin ja Oiva ostosvinkki.

Syksyinen kanttarellikeitto neljälle:

4 dl kanttarelleja
1 sipuli
4 porkkanaa
3 dl kana- tai kasvislientä
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria
1/2 tl currya (antamaan keitolle väriä)
voita paistamiseen

Lohko sipuli kasariin ja paista kullankeltaiseksi. Lisää mukaan kanttarellit ja paista kunnes neste on haihtunut sienistä. Lohko porkkanat ja lisää ne joukkoon. Freesaa hetki ja kaada mukaan kana- tai kasvisliemi sekä mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lorauta mukaan kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Paahda muutamia kanttarelleja rapeiksi pannulla ja lisää ne kuohkean keiton päälle koristeeksi. Tarjoile leivän kera.

Puolukkapiirakka:

pohja: kaupan valmis piirakkapohja
täyte: 4 dl puolukoita, 3 munaa, purkki kermaviiliä, 1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria
tarjoiluun: vaniljakastiketta

Kypsennä piiras 200 asteessa uunin alaosassa n. 40 min.

Mikäli astiakaappisi kaipaa täydennystä niin 12. - 18.9.2016 välisenä aikana kaikki Oiva astiat ovat -15% alennuksessa Marimekon myymälöissä ja verkkokaupassa (marimekko.com).


Syysterveisin, Mervi

Kommentit

  1. Kaunis kattaus ja olohuoneessa ihana tunnelma. Naapurissa olisi noita puun kantoja, pitäiskö käydä itelle yx "pöllimässä" :) Ootteko tuon käsitelleet millään, ettei pihka tms. tule läpi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyhän hakemassa naapurilta pölli :) Tätä ei ole käsitelty mitenkään. On ajan kanssa kuivunut tallissa.

      Poista
  2. Ihania inspiraatio kuvia :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Kaunis kattaus! Habitaressa ihailin tuota torkkupeittoa.

    VastaaPoista
  4. Mielettömän kaunis kattaus! Värien yhdistelmä on huikea ja tuo keltainen on NIIN herkullinen. Viimeinen kuva on todella kaunis. Kaikki sävyt ja tunnelma kohdallaan. Ja on sulla mieletön mies, kun leipoo :) Hyvää alkuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilja <3. Keltainen on omaankin silmään juuri nyt todella kaunis ja sopii hyvin luonnon kellastuviin sävyihin. Meillä tosiaan useimmiten leipoo mies ja tytär. Mukavaa viikkoa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit