Mielessä

Kävimme tänään Vantaan Porttipuiston Miele galleriassa suunnittelemassa keittiön laitehankintoja. Ostoslistalla ovat kaikki keittiön laitteet. Vierailu oli hauska ja hyödyllinen, saimme paljon tietoa laitteista ja uusia näkökulmia valintoihin. Alla muutama kuva galleriasta. Kuvia olisi voinut ottaa enemmänkin, mutta jotenkin taas unohtui. 

Induktiotasoksi voisi valita 60 cm leveän, tasoon upotettavan mallin. Keittiön taso tulee olemaan todennäköisesti Coriania, joten asennuksen pitäisi onnistua hyvin. Aikaisemmin olimme miettineet reunoiltaan fasetti -hiottua tai matalilla metallikehyksillä varustettua liesitasoa, mutta tämä taitaa viedä kuitenkin voiton. Voisi kuvitella, että kyseinen malli on kohtalaisen helppo pitää puhtaana. Työtason ja lieden väliin jää vain millin, parin sauma, joka tiivistetään silikonilla.
Kahvikoneen hankinta on ollut mielessä monesti, mutta tähän saakka on jäänyt ostamatta pienten keittiötilojen takia. Mielen integroitava kahvikone houkuttelisi kyllä ulkonäkönsä ja toimivuutensa puolesta, hyvät kahvit teki. Kaikki näkyville tulevat koneet on tarkoitus ottaa valkoisina.
Liesituuletin on jäänyt vielä vähemmälle pohdinnalle. Periaatteessa voisi olla vaikka tämän mallinen, mutta joko mustana tai valkoisena. Itse kannatan mustaa, Mervi valkoista. Eli todennäköisesti valkoinen tulee.
Galleriassa oli esillä myös induktiolla toimiva wok-liesi. Mikäli wokki maistuu usein ja keittiössä riittää tila, tuollainen lähtee mukaan parilla tuhannella eurolla. Jos johonkin, niin meidän perheessä panostetaan ehkä sitten kuitenkin mieluummin tuohon kahvikoneeseen. Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille!

Kommentit

 1. Suosittelen joko tuota upotettavaa tai sitten fasettihiottua liettä. Meillä entiseen metallireunuksiseen kertyi kyllä kaikenmoista murua ja moskaa ajan kuluessa (eli viheliäinen puhtaana pidettävä!)...tällä kertaa laitamme itse fasettihiotun. Hienoja koneita olivat nuo kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upotettava vaihtoehto onkin ihan uus juttu mulle, kuulostaa hyvältä! Pitääpä selvittää. Me ollaan tähän mennessä mietitty metallikehyksistä aeg:n mallia, koska muutamat myyjät on varoitelleet, että fasettihiotun tason ohut reuna menisi kohtalaisen helposti rikki (jos kattila putoaa tmv...?)Joitakin asiakkaita on tullut myymälään hankkimaan uutta tasoa tuon vuoksi. Tiedä häntä, ei ole kokemusta. Kertokaapa, jos on ollut vastaavaa ongelmaa! Fasettihiottu on kyllä mielestäni hienompi kuin metallireunuksinen.

   Poista
 2. Ehdottomasti reilun puolen vuoden kokemuksella suosittelen huullosasennettua keittotasoa, jolloin koko taso on käytettävissä ilman astioiden keikkumista. Se on myös kätevämpi pitää puhtaana, kun ei ole mitään "kolosia", joihin muruset pääsevät piilosille.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Tällä hetkellä huullosasennettu keittotaso tuntuu meille sopivimmalta ratkaisulta juurikin puhtaanapidon ja eleettömän ulkonäön puolesta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit